O altă ţară europeană a autorizat cultivarea CANABISULUI în scopuri medicale

Justiţia germană a autorizat marţi pentru prima dată mai mulţi pacienţi să cultive canabis în scop terapeutic, în condiţiile în care solicitările au fost examinate de la caz la caz.

22 iul. 2014, 12:51
O altă ţară europeană a autorizat cultivarea CANABISULUI în scopuri medicale

Cinci pacienţi care suferă de dureri cronice au depus un recurs împotriva refuzului, venit din partea Institutului federal pentru medicamente (BfArM), de a le permite să cultive canabis pentru uz personal, pentru a se trata. Niciunul nu avea mijloacele necesare pentru a achiziţiona acest drog uşor, neavut în vedere de asigurările lor medicale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Captură-RECORD, de 42 de TONE de canabis în Marea Mediterană

Examinând fiecare dosar, magistraţii tribunalului administrativ din Koln (vest) le-au dat dreptate marţi la trei pacienţi şi au respins cererile celorlalţi doi. În ceea ce priveşte cele două respingeri, în primul caz magistraţii au apreciat că reclamantul nu putea garanta că nicio persoană terţă nu va avea acces la plantele cultivate, iar în cea de-a doua speţă au considerat că pacientul nu epuizase toate alternativele terapeutice posibile.

BfArM şi pacienţii ale căror cereri au fost respinse au o lună la dispoziţie pentru a contesta decizia în faţa Curţii administrative din Munster (vest), într-o ţară în care folosirea canabisului fără reţetă medicală rămâne interzisă. Instanţa supremă de recurs, în regim de casaţie, este Tribunalul administrativ federal.

Citeşte şi A apărut ŢIGARA ELECTRONICĂ cu cannabis VIDEO

Llegislaţia a evoluat în numeroase ţări occidentale în sensul permiterii folosirii terapeutice a marihuanei, care îi ajută mai ales pe pacienţii care suferă de cancer, glaucom, SIDA, hepatita C sau boala Parkinson.