O ambarcaţiune cu imigranţi clandestini s-a scufundat în Marea Egee. 17 persoane dispărute

Cel puțin 17 persoane sunt date dispărute după ce o ambarcațiune cu pânze care transporta imigranți s-a scufundat marți în Marea Egee între Turcia și Grecia, au anunțat marți autoritățile elene, transmite agenția Reuters, citat[ de Agerpres. 

07 iul. 2015, 13:40
O ambarcaţiune cu imigranţi clandestini s-a scufundat în Marea Egee. 17 persoane dispărute

Ministerul pentru probleme maritime grec a indicat că forțe elene și turce au salvat 16 dintre cei 33-37 de imigrați despre care se crede că se aflau la bordul ambarcațiunii naufragiate între insulele grecești Farmakonisi și Agathonisi.

Nu se cunoaște deocamdată cetățenia imigranților.”Operațiunea este în curs de desfășurare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului. ”Suntem încă în căutarea a 17-21 de persoane”, a adăugat ea, informează Agerpres.

Citeşte şi Amnesty International: Serbia şi Macedonia au aplicat rele tratamente la adresa imigranţilor

Peste 135.000 de refugiați și imigranți au sosit în Europa pe mare în prima jumătate a acestui an, mulți dintre ei din cauza războiului, a represiunii și a sărăciei din Africa și Orientul Mijlociu. Majoritatea sunt sirieni.

Grecia este cel mai mare punct de sosire, țara fiind supusă unei presiuni uriașe, în timp ce se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din timpurile moderne.