Accident GRAV în Piteşti: O ambulanţă SMURD aflată în misiune s-a răsturnat

O ambulanţă SMURD aflată în misiune s-a răsturnat, duminică, pe o stradă din municipiul Piteşti.

27 oct. 2019, 14:47
Accident GRAV în Piteşti: O ambulanţă SMURD aflată în misiune s-a răsturnat

În ambulanţă se aflau patru persoane: trei membri ai echipajului SMURD şi un voluntar.

Accidentul s-a produs într-o intersecţie semaforizată, între un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani şi o ambulanţă SMURD care se deplasa la un caz medical şi avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

„O ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat care se deplasa către un caz a fost acroşată de către un autoturism şi s-a răsturnat pe partea laterală stângă în municipiul Piteşti, pe strada Republicii. Nu sunt probleme medicale deosebite, iar cazul se află în cercetare pentru stabilirea împrejurărilor determinante”, a precizat ISU Argeş.

În urma accidentului, o femeie de 63 de ani, pasager în autoturism, a fost diagnosticată cu contuzie toracică. Trei membri din totalul de patru ai echipajului SMURD – doi paramedici, ambii de 33 de ani şi un voluntar de 30 de ani – au fost răniţi, unul dintre paramedici prezentând fractură de claviculă şi traumatism la coloană, a precizat IPJ Argeş.

La locul accidentului s-au deplasat un echipaj cu o autospecială de intervenţie, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă şi unul de prim ajutor calificat, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, ulterior fiind trimis şi un echipaj cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă.