O americancă de 21 de ani, cea mai tânără persoană care a vizitat toate ţările lumii. Ea a intrat în Cartea Recordurilor

Americanca Lexie Alford a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a vizitat toate cele 196 de ţări recunoscute în mod oficial pe Terra.

06 iun. 2019, 14:07
O americancă de 21 de ani, cea mai tânără persoană care a vizitat toate ţările lumii. Ea a intrat în Cartea Recordurilor

Pe 31 mai, Lexie Alford trecea frontiera în Coreea de Nord şi bifa astfel ţara cu numărul 196 de pe lista sa. Ea a bătut astfel cu trei ani recordul stabilit în 2013 de James Asquith, în Micronezia, care devenea la rândului lui cea mai tânără persoană care călătorise în toată lumea, la doar 24 de ani şi 192 de zile.

Lexie Alford şi-a început aventura de a călători în tate statele suverane încă din copilărie, familia sa fiind proprietara unei agenţii de turism, în California. Când a ajuns la 18 ani a realizat că deja călătorise în 72 de ţări, astfel că de atunci i-a încolţit ideea de a vizita toate ţările de pe Pământ.

Lexie Alford spune că cele mai mari greutăţi le-a întâmpinat în Africa Centrală şi de Vest, din cauza dificultăţii obţinerii vizelor, absenţa infrastructurii pentru turism, barierele de limbă şi costurile mari ale călătoriilor în siguranţă. 

În continuare, ea va scrie o carte despre experienţele trăite.