O angajată de la un azil de bărtrâni şi o asistentă de la Spitalul Judeţean Buzău, confirmate cu coronavirus

Încă o angajată a DGASPC Buzău a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus în urma testărilor periodice la care sunt supuşi cei care lucrează în cadrul Direcţiei. Femeia în vârstă de 51 de ani este asimptomatică şi este angajată a unui azil de bătrâni din Râmnicu Sărat. Şi o asistentă la Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost confirmată cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 10:23
O angajată de la un azil de bărtrâni şi o asistentă de la Spitalul Judeţean Buzău, confirmate cu coronavirus

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, femeia a fost confirmată pozitiv COVID 19 iar toate celelalte 42 de rezultate prelevate în cadrul centrului de bătrâni sunt negative. Trei persoane angajate ale centrului, colegi de tura cu femeia de 51 de ani, au fost plasate în izolare la domiciliu.

„La nivelul centrului se realizează triajul personalului la intrarea in tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, este restricţionat accesul şi se menţine aplicarea tuturor măsurilor de prevenire şi protecţie a beneficiarilor şi a personalului specifice pentru această perioadă. În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat Direcţiei de Sănătate Publică Buzău”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

De asemenea, luni, DSP Buzău a raportat un nou caz de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Este vorba despre o colegă a asistentei medicale confirmată pozitiv Covid-19 duminică, în vârstă de 44 de ani care prezintă simptome uşoare de boală şi care s-a izolat la domiciliu după rezultatul primit de colega sa.

DSP Buzău a raportat luni 7 noi îmbolnăviri cu Covid-19 numărul total de cazuri ajungând astfel la 223 de la debutul epidemiei. Din cele 223 de cazuri 113 s-au vindecat şi s-au externat. În centrele de carantină de pe raza judeţului Buzău se mai află luni 27 de persoane iar la domiciliu sunt izolate 1721.

Citeşte şi Încă o persoană infectată cu coronavirus a murit. Bilanţul deceselor provocate de COVID-19 în România a ajuns la 1.334