O aplicație de dating pentru Gen Z oferă posibilitatea întâlnirilor cu avataruri antrenare de o inteligență artificială

La sfârșitul anului 2021, pe piața aplicațiilor de dating a apărut Snack, o aplicație care se adresează în principal tinerilor din generația numită Gen Z, care folosesște din ce în ce mai mult inteligența artificială.

15 mart. 2023, 15:59
O aplicație de dating pentru Gen Z oferă posibilitatea întâlnirilor cu avataruri antrenare de o inteligență artificială

Snack are o interfață asemănătoare cu TikTok și este o aplicație concepută în primul rând pentru generația Z-Zoomers, generația de după Millennials.

În 2022, această aplicație a introdus o caracteristică ce îi făce literalmente invizibili pe cei care îi ignoră prea des pe alți utilizatori (ceea ce în termeni moderni de dating se cheamă ghosting). Având în vedere cât de mare poate fi o problemă a ghosting-ul în lumea întâlnirilor, această caracteristică e considerată binevenită.

Potrivit, Fastcompany, „trăim în viitor acum și acesta este un lucru care se întâmplă. Într-un fel, este genial, deoarece îți lași avatarul să iasă și să mărești potențialele întâlniri  și te eliberezi de banalitatea consumatoare de timp de a discuta cu străini. Într-un alt fel, este distopic și elementul uman al primului contact în întâlniri este complet schimbat.”

Citește și: Meta, compania care deține Facebook și Instagram, anunță încă 10.000 de concedieri

Un lucru este sigur: ar fi bine să te asiguri că avatarul tău este suficient de bine antrenat astfel încât să te reprezinte cât mai bine. Se pare că îl antrenezi spunându-i lucruri despre tine înainte de a-l trimite la întâlnire.

Și Snack nu se oprește aici cu avataruri bazate pe inteligență artificială. Se pare că scopul său final este ca utilizatorii să iasă în cele din urmă la întâlniri într-o lume virtuală asemănătoare metaversului înainte de a decide dacă se întâlnesc personal.

Dar cea mai recentă caracteristică a Snack e una care intrigă. Aplicația permite utilizatorilor să-și creeze avatare antrenate de algoritmi de Inteligență Artificială. Aceste avatare ies apoi în lumea virtuală a întâlnirilor Snack pentru a discuta cu alți utilizatori. Dacă avatarul antrenat de Inteligența Artificială crede că ar putea exista o potrivire, îi va raporta ulterior utilizatorului real, astfel încât acesta să poată decide singur și să înceapă o conversație reală de la om la om.

Citește și: Blik, alternativa la Revolut, intră pe piața din România. Cum funcționează și ce trebuie să știe toți românii