O arestare din dosarul lui Blejnar, revocată după ce DNA a constatat că a fost indusă în eroare

Curtea de Apel Bucureşti a admis definitiv o cerere a DNA de revocare a măsurii arestării preventive pe numele unuia dintre suspecţii din dosarul în care Sorin Blejnar este cercetat pentru corupţie, după ce organele judiciare au constatat că au fost induse în eroare de un inculpat din acelaşi caz.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 17:26
O arestare din dosarul lui Blejnar, revocată după ce DNA a constatat că a fost indusă în eroare

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut în 27 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), o cerere de revocare a măsurii arestării preventive pe numele unuia dintre suspecţii din dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetaţi, printre alţii, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Secăreanu, fostul şef al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, şi fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Viorel Comăniţă.

Patru zile mai târziu, instanţa a admis, definitiv, cererea procurorilor anticorupţie făcută pe numele lui Mihai Gulea – arestat preventiv în lipsă în acest dosar, la propunerea procurorilor anticorupţie.

DNA a motivat cererea de revocare a măsurii de arestare în cazul lui Gulea prin faptul că, în urma investigaţiilor efectuate în 27 iulie, „nu rezultă în mod cert că acesta este autorul infracţiunii”.

Avocatul lui Mihai Gulea a cerut revocarea măsurii „având în vedere că din probele administrate, din înscrisurile depuse la dosar şi declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, rezultă că inculpatul nu se face vinovat de săvârşirea infracţiunii reţinute in sarcina sa”.

Potrivit motivării deciziei prin care CAB a revocat măsura de arestare, din referatul înaintat acestei instanţe rezultă că „în urma cercetărilor întreprinse a rezultat că indiciile temeinice care atestau împrejurarea că utilizatorul postului telefonic cu care se aflau în contact I.M., S. P. şi C.D. ar fi Gulea Mihai nu mai subzistă având în vedere că din declaraţiile date în calitate de martor la data de 27.07.2012 în faţa procurorului de către I.M.G. şi S.P. a rezultat că persoana care s-a prezentat şi pe care o cunoşteau sub numele de Mihai a fost recunoscută după fotografie ca fiind B.N. (Belba Nicolae)”.