O artistă propune înscrierea atmosferei terestre în patrimoniul mondial UNESCO

Publicat: Vineri, 17 August 2012 20:34 // Actualizat: Vineri, 17 August 2012 20:34 // Sursa: Mediafax

O artistă americană a îndemnat Germania să solicite la UNESCO înscrierea atmosferei terestre în patrimoniul mondial, au anunţat, vineri, organizatorii Documenta, prestigioasa expoziţie de artă contemporană din oraşul Kassel, unde s-a născut această iniţiativă.

Foto: descopera.ro

Artista Amy Balkin a trimis, joi, un dosar în acest sens ministrului german al Mediului, Peter Altmeier, însoţit de 50.000 de cărţi poştale semnate de vizitatorii expoziţiei Documenta, care şi-a deschis porţile la începutul lunii iunie şi va dura până pe 16 septembrie.

Amy Balkin îşi prezintă la Documenta instalaţia imaterială "Public Smog", ce constă mai ales dintr-un "parc public de aer pur fictiv şi efemer", întrucât a fost creat prin achiziţiile sporadice ale unor mici permise de emisie a gazelor de efect de seră. Ea propune publicului să cumpere aerul pe care îl respiră, pentru a denunţa cu ironie sistemul "problematic" din domeniul drepturilor de emisie de gaze, se afirmă pe site-ul proiectului.

Artista americană militează din 2006 pentru înscrierea pe lista patrimoniului mondial UNESCO a atmosferei terestre. Până în prezent, proiectul se loveşte de faptul că statele nu pot să propună situri aflate în afara frontierelor lor terestre şi maritime.

Cea de-a 13-a ediţie a Documenta, care se desfăşoară din cinci în cinci ani la Kassel, primeşte în acest an aproximativ 150 de artişti plastici din 55 de ţări, dar şi 100 de alţi participanţi provenind din alte domenii, precum literatura, economia, militantismul ecologic şi fizica cuantică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H