O asistentă a injectat soluţie salină în loc de vaccin în Germania. Motivul uluitor al gestului pentru care e acum anchetată

O asistentă medicală este anchetată de Poliţia din Germania, după ce a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19. Femeia a făcut acest lucru pentru a ascunde că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech.

25 apr. 2021, 23:43
O asistentă a injectat soluţie salină în loc de vaccin în Germania. Motivul uluitor al gestului pentru care e acum anchetată

O asistentă a injectat soluţie salină în loc de vaccin în Germania. Autorităţile le-au cerut celor aproape 200 de persoane vaccinate la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru a efectua teste de anticorpi.

Astfel, medici pot identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Traian Băsescu, avertisment terifiant despre pandemie. „Nimeni nu exclude valul patru. În India s-a dezvoltat o tulpină. Se va distribui”

O asistentă a injectat soluţie salină în loc de vaccin în Germania. Cum trebuie prelucrat serul Pfizer

Potrivit sursei citate, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Asistenta medicală a spăcat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin.

Ulterior, femeia a mărturisit acest lucru în faţa unui coleg care a dat alarma.

”Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, a explicat poliţia germană.

În urma incidentului, autorităţile au introdus regula celor ”patru ochi” pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin, notează sursa citată.

Peste 140 de pacienţi, injectaţi din greşeală cu ser fiziologic în loc de vaccin anti-COVID în Franţa

Nu mai puţin de 140 de persoane care voiau să se imunizeze anti-COVID au primit din greşeală o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer /BioNTech într-un centru de vaccinare din nord-estul Franţei. Incidentul nu a avut consecinţe asupra sănătăţii lor.

”Marţi după-amiază, 140 de persoane au primit o injecţie numai cu ser fiziologic” în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul medical universitar (CHU) din Reims (nord-est).

Această injecţie ”nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet”, a explicat CHU într-un comunicat difuzat sâmbătă.

De asemenea, 12 asistenți și medici au fost „imunizați”, cu ser fiziologic în loc de vaccin anti-Covid. S-a întâmplat în Trentino, Italia.

Citeşte şi: Traian Băsescu vrea păstrarea măştii la plajă. „Transmisia virusului se face prin aer. N-aş fi un adept al relaxării”