Traian Băsescu, avertisment terifiant despre pandemie. „Nimeni nu exclude valul patru. În India s-a dezvoltat o tulpină. Se va distribui”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că al patrulea val al pandemiei COVID-19 ar putea avea loc în acest an din cauza tulpinii noului coronavirus care s-a dezvoltat în India.

25 apr. 2021, 23:25
Traian Băsescu, avertisment terifiant despre pandemie. „Nimeni nu exclude valul patru. În India s-a dezvoltat o tulpină. Se va distribui”

Traian Băsescu a avertizat, în contextul posibilelor măsuri de relaxare anunţate de guvernanţi, că întreaga lume s-ar putea confrunta cu al patrulea val la pandemiei COVID-19.

„Din discuţiile de la Bruxelles, nimeni nu exclude valul 4 care poate fi la sfârşit, către toamna acestui an sau la începutul anului viitor. Se va distribui. Nu va fi în toate zonele globului simultan

Uitaţi-vă în India s-a dezvoltat o tulpină care nu este acoperită de niciunul dintre vaccinuri şi e foarte slabă acoperirea şi pentru tulpina din Africa de Sud”, a declarat Traian Băsescu, duminică, la România TV.

Fostul preşedinte, în prezent europarlamentar, a precizat că virusul se poate răspândi rapid pentru că oamenii circulă şi „e suficient ca într-o ţară să vină un om infectat”.

„Dacă o ţară pe acest glob pământesc e în pandemie, ea se va duce în toată lumea, pentru că oamenii circulă. Se duc, vin şi e suficient ca într-o ţară să vină un om infectat. Ajunge acasă, se duce la serviciu.

Aduceţi-vă aminte cum a început la noi la spitalul Gerota, cu un domn care a venit de la Istanbul şi s-a dus direct în spital şi imediat a avut un focar. Un om e suficient!”, a afirmat fostul preşedinte.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, reţinut vizavi de relaxarea restricţiilor: „Eroarea de anul trecut nu trebuie repetată”

Traian Băsescu: „Mutaţiile care au apărut în India nu sunt combătute de actualele vaccinuri”

„Problema cu al patrulea val, dacă va fi, este extrem de dificilă. Spre exemplu, mutaţiile care au apărut în India, care are o populaţie de 1,35 miliarde de locuitori, nu pot fi acoperite. Nu sunt combătute de actualele vaccinuri.

Pfizer deja lucrează pentru vaccinul care să acopere şi tulpinile din Africa de Sud. Probabil că şi Pfizer şi Moderna trebuie să înceapă cercetarea dacă n-au început-o pentru tulpinile din India.

La o populaţie de 1,35 miliarde sunt câteva sute de mii de oameni care circulă între Europa, India şi America.

Lucrurile sunt extrem de riscante pentru viitor. N-aş vrea să trecem printr-o nouă criză majoră!”, a subliniat Traian Băsescu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu demască adevărata miză a tensiunilor din Marea Neagră. „Rusia consideră că are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunăre”