O asistentă de la Spitalul Marius Nasta şi-a infectat colegele cu coronavirus pentru că nu a respectat procedura de dezechipare

O asistentă medicală de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a reuşit să-şi infecteze mai multe colege întrucât nu a respectat procedura de dezechipare și procedura de protecție în zona verde, informează Digi 24. Aceasta va fi cercetată disciplinar.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 14:03
O asistentă de la Spitalul Marius Nasta şi-a infectat colegele cu coronavirus pentru că nu a respectat procedura de dezechipare

Șase cadre medicale, asistente și infirmiere, de la Institutul Marius Nasta sunt confirmate cu COVID-19. Contaminarea a avut loc din cauza faptului că o asistentă nu a purtat echipamentul de protecție în mod regulamentar.

Citeşte şi Coronavirusul rezistă PATRU zile pe straturile interne ale măştilor de protecţie: Trebuie aruncate imediat după utilizare

 

Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta, a declarat, pentru sursa citată, că la Institutul Marius Nasta de află, în prezent, internate şase cadre medicale care activează în spital. Acestea nu sunt în stare gravă.

 

Sunt cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare. Una a fost trimisă acasă în momentul respectiv, pe parcursul izolării s-a pozitivat. O altă persoană care nu a respectat procedura de dezechipare și procedura de protecție în zona verde a infectat alte colege. Nu pot să spun decât că aceste colege au fost atentionațe de medici în rapoartele de gardă. Ele au fost izolate imediat, din momentul în care s-au constatat abateri de la procedură. Cel puțin acea colegă a luat contact în timpul turei cu alte 4 fete și ele sunt infectate„, a explicat managerul cum s-a ajuns la situaţia ca mai multe cadre medicale să contracteze virusul.

 

Directorul Institutului Marius Nasta a precizat că niciun pacient nu a fost infectat. 

Beatrice Mahler a adăugat că vina pentru infectarea colegelor îi aparţine exclusiv asistentei care nu a respectat procedura de dezechipare.

A fost instruită, și-a asumat purtarea echipamentului. I s-a atras atenția că viziera și mănușile nu se dau jos în zona de COVID, că acest combinezon nu se întoarce la mânecă în zona de COVID. Procedura la Marius Nasta prevede ca în momentul în care iese din zona de COVID tot personalul trebuie să facă duș să-și spele părul. Totul este organizat ca riscul de contaminare să fie cât mai mic. Managementul poate să le pună la dispoziție, să facă instruire, dar dacă ea când e acolo și trebuie să-și asume actul medical nu o face, este o problemă de comisie de disciplină. Este inadmisibil„, spune managerul, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Masca purtată opt ore, pericol pentru sănătate: „Nici medicii nu o fac!”

Medicul Beatrice Mahler este de părere că fiecare cadru medical ar trebui să fie foarte conştient de riscul infectării cu coronavirus şi foarte responsabil.

Este anormal să vrei să faci totul bine și să nu îți asumi cu responsabilitate ce ai de făcut. Responsabilitatea trebuie să fie în fiecare moment, nu ne jucăm. Poate cu tuberculoza suntem obișnuiți, dar nu e tuberculoză, riscul de infectare e mult mai mare. Noi nu suntem deloc ca imunitate pregătiți pentru asemenea inamic, nu putem trata lucrurile cu superficialitate„, punctează directorul medical al Institutului Marius Nasta, potrivit Digi 24.


loading...