O asistentă de la Terapie Intensivă, dezvăluiri cutremurătoare. Şefii i-au spus să îşi scrie testamentul înainte de a veni la muncă

O asistentă de la Terapie Intensivă susține că șefii i-au spus să-și pregătească testamentul înainte de a trata pacienții cu coronavirus de la locul de muncă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 19:44
O asistentă de la Terapie Intensivă, dezvăluiri cutremurătoare. Şefii i-au spus să îşi scrie testamentul înainte de a veni la muncă

Amber Cowan, în vârstă de 28 de ani, lucrează la un spital din Glasgow și susține că managerii ei i-au spus să-și facă testamentul înainte de a începe prima tură de noapte, scrie Daily Mail.

Tânăra a scris un mesaj săptămâna aceasta pe Twitter: „Să ţi se spună la 28 de ani să ai grijă, că nu ştii dacă ajungi să ai pensie. Prima noapte la Terapie Intensivă și suntem prea puţini oameni pe tură„.

Deși nu a fost un anunţ oficial, un alt medic din NHS a declarat ieri pentru MailOnline: „O prietenă, care are 28 de ani mi-a spus că și-a făcut testamentul. Am auzit oamenii spunând:„ Vreau să iau coronavirus, ca să fiu imun”. Nu merge așa”.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate cu COVID-19 până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Localnicii din Glasgow au aplaudat-o pe doamna Cowan și pe colegii ei pentru că „își pun viața în pericol pentru a-i salva pe ceilalți”.

Personalul NHS tratează în prezent pacienții diagnosticați cu un virus ucigaş, fără îmbrăcăminte de protecție recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Medicii și asistentele îngrozite au raportat la Guvern că nu le-au fost furnizate suficiente mănuși, măști, șorțuri și ochelari de protecție pe fondul pandemiei.

Ieri, Asociația Medicală Britanică a avertizat că personalul NHS va muri dacă nu li se va acorda suficientă îmbrăcăminte de protecție în timp ce tratează pacienții de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătății și Asistenței Sociale a declarat: „Lucrăm non-stop pentru a oferi sectorului de îngrijire socială și NHS echipamentul și sprijinul de care au nevoie pentru a face față acestui focar„.

Un bărbat infectat cu corovirus, video în care face mărturii şocante

Un britanic depistat cu coronavirus a ținut să împartă lumii întregi durerea pe care o provoacă această boală și a înregistrat un video în care face mărturii cu adevărat șocante, potrivit The Guardian.

Andy Hardwick, în vârstă de 51 de ani, a făcut un video în care a ținut să împărtășească durerea pe care o provoacă COVID-19.

Andy Hardwick, care merge de trei ori pe săptămână la sală și care nu suferă decât de un ușor astm, apare ca un om devastat în video și abia reușește să-și âină capul drept în timp ce își spune povestea.

Citeşte şi: Când este cea mai contagioasă o persoană infectată cu COVID-19? Microbiologii au aflat de ce virusul se răspândeşte aşa de repede

”Mă doare coloana vertebrală, mă doare spatele și gâtul. Nu vreau să vorbesc, nu vreau să ridic capul de pe pernă și mă doare tot corpul când respir. Durerea vine în valuri. Acest lucru doare cu adevărat, nu i-aș dori nici dușmanului meu”, a spus bărbatul.

În timpul filmării, Andy Hardwick se luptă să-și țină ochii deschiși și vorbește extrem de greu oprindu-se de mai multe ori pentru a-și trage răsuflarea. Videoclipul a devenit imediat viral pe rețelele de socializare și a avut peste 37.000 de distribuiri, iar mulți prieteni ai britanicului au spus că bărbatul este de nerecunoscut.