O asistentă din Argeş şi-a pierdut părinţii infectaţi cu Covid. Ea şi fratele sunt internaţi la spital

O asistentă medicală din județul Argeș și-a pierdut ambii părinți din cauza coronavirusului, scrie Jurnal de Argeș. Tânăra și fratele ei sunt și ei infectați cu Covid și internați în spitale argeșene.      

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 07:22
O asistentă din Argeş şi-a pierdut părinţii infectaţi cu Covid. Ea şi fratele sunt internaţi la spital

Drama Mirelei Popescu s-a declanșat sâmbătă seara, pe 11 iulie, după ce asistenta s-a întors dintr-un pelerinaj mânăstiresc la mormântul lui Arsenie Boca, unde fusese împreună cu câteva colege de la Urgențe. La întoarcere, și-a găsit tatăl, epitrop la biserica din Prundu, cu febră. L-a îngrijit chiar ea, la UPU, pentru că era de gardă în acea seară. La fel și pe mama ei. Marți, bătrânul a fost transferat la spitalul din Călărași (tocmai acolo s-a mai găsit un loc la Terapie Intensivă), unde s-a și stins. După înmormântarea tatălui, Mirela a început să se simtă rău. A fost confirmată pozitiv și internată la Spitalul Județean, apoi transferată la Boli Infecțioase, unde se află și acum. Mama ei a fost internată mai întâi la Câmpulung, apoi, pentru că starea i s-a agravat, adusă la ATI la Pitești. Nu a aflat că soțul îi murise și întreba întruna de el. A murit și ea sâmbătă, 1 august. Fratele asistentei este internat și el la Valea Iașului. 

Raed Arafat: „Sunt posibile scenarii mai grele şi măsuri mai drastice”. Ce spune şeful DSU despre deschiderea şcolilor

Acum, asistenta medicală și fratele său sunt și ei infectați și internați în spitale diferite din Argeș. Nici unul dintre membrii familiei nu a putut participa la înmormântarea celor doi părinți uciși de coronavirus.

Mesajele colegilor pentru Mirela: “Fata asta e o luptătoare. N-a comentat nici măcar când pentru tatăl ei nu s-a găsit un loc în Spitalul Județean”

“Postarea asta o fac cu inima strânsă. Că îi răscolesc și mai tare durerea unei prietene. Îmi cer iertare încă de acum. Dar ea, care ajută la salvarea vieților, în UPU, știu că mă va înțelege, dacă prin postarea asta mai «salvez» măcar un idiot care încă mai crede că virusul ăsta e doar o răceală. Acum 2 săptămâni, la poza ei de profil a apărut fundița de doliu. Tatăl ei, om în putere, s-a stins răpus de virusul ucigaș. Azi nenorocirea a lovit-o din nou. Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu?! Cum să fie lovită așa iar? Nu, nu tatăl a «luat-o» pe mama ei. Tot virusul ăsta nenorocit. Prietena mea e în spital. Luptă și ea. Și fratele ei. Ce luptă e asta, Doamne?! Cum e posibil așa ceva? Fata asta a luptat toată viața ei. A primit lovituri câte nu poate să ducă nimeni. Cum să fie lovită așa din nou? Mă rog pentru tine, draga mea, să-ți dea măcar putere, dacă ți-a luat atât de mult. Măcar atât să-ți dea, puterea de a te întoarce la copiii tăi, de a putea ține în frâu durerea care acum te-a pus la pământ. Iar pe tine, cel care citești acum, să te «lumineze» să-ți pui masca aia, care te poate ajuta. Și să te facă să stai la distanță. Fiindcă TU poți. Ea n-a putut. A trebuit să stea lângă alții, ca tine, care veneau în spital pe bandă rulantă, că au vrut să petreacă și să bea bere la terasă, că acasă nu făcea spumă! Virusul ăsta ucide. Și nu alege. Poate fi oricare dintre noi!”. Asta a scris, duminică, jurnalista Natașa Paraschiv pe pagina personală de facebook, fără a menționa numele asistentei.
# “Multă sănătate, Mirela, sunt fără cuvinte, nu pot să cred că un singur om poate trece prin atâtea încercări într-un timp atât de scurt. Mă doare sufletul și mă rog să-ți dea Dumnezeu putere!”, a scris altcineva.
# „Doamneee… este cumplit. Ce lovitură a primit biata fată (care a stat permanent în linia întâi) și pe care o cunosc și i-am cunoscut părinții!!! Este ceva fără cuvinte d.t.p.d.v. Dumnezeu să o ajute să se întoarcă cu bine acasă la copiii ei, asemenea și pe fratele ei, iar pe mama și tatăl ei Dumnezeu să-i odihnească. Păcat, au fost o familie frumoasă”, este comentariul unei alte prietene apropiate.
# „Și noi suntem oameni… și fata asta nu acuză pe nimeni. Internată fiind, nici nu-și poate conduce părinții la groapă. Nici ea, nici fratele ei, care şi el este internat. N-a comentat nici când pentru tatăl ei nu s-a găsit un loc în Argeș. A murit în 24 la spitalul din Călărași. Aici nu găsesc eu nicio scuză colegilor mei…”, scrie un al utilizator, în mod evident cadru medical.
# „Doamne, ajută ca măcar ea și fratele ei să se vindece. Ea a fost mereu o luptătoare.
Dumnezeu să-i odihnească pe părinți! TREBUIE să se întoarcă acasă, la copii, sănătoasă!”, adaugă un cunoscut al asistentei greu încercate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, încă 1.345 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanţul total ajungând la 57.895. În ultimele 24 de ore, 45 de persoane şi-au pierdut viaţa. În prezent, 458 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă.