O asistentă medicală i-a furat cardul unui pacient de 70 de ani infectat cu Covid-19 şi aflat pe moarte. Ce sumă a cheltuit

O asistentă medicală din Statele Unite, Danielle Conti, e acuzată că a furat cardul de credit de la un pacient care se afla pe moarte, fiind infectat cu Covid-19.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 07:18
O asistentă medicală i-a furat cardul unui pacient de 70 de ani infectat cu Covid-19 şi aflat pe moarte. Ce sumă a cheltuit

Femeia de 43 de ani ar fi sustras cardul de la Anthony Catapano, cu 3 zile înainte de decesul bătrânului de 70 de ani, susţine The Mirror.

Citeşte şi „Vino cu propriul tău coronavirus!”. Petreceri tematice în SUA, pentru infectare voluntară cu COVID-19

Culmea e că fiica acestuia a anunțat că asistenta a cumpărat alimente și combustibil, în valoare de 60 de dolari. Indiciul că i-a fost furat cardul tatălui ei a fost că acesta cumpăra combustibil cu cash, nu cu cardul.

Evident că știam că este un angajat din spital, din moment ce alte persoane nu au voie să intre. Vreau doar să știu de ce a profitat de starea tatălui meu pentru a face un asemenea gest.

Vreau să știu cum s-ar simți ea dacă cineva i-ar face asta unei persoane dragi ei. Atunci când oamenii fac astfel de lucruri, nu cred că gândesc în acest fel”, a spus fata omului decedat.

Evident, poliția a demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Un reputat virusolog neamţ este de părere că măsurile de izolare pe care le-au luat majoritatea ţărilor au fost pripite

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, este de părere că măsurile de izolare a populaţiei au fost luate prea devreme.

Specialistul, care conduce un studiu asupra coronavirusului, a ales aproximativ 1.000 de infectaţi cărora le-a făcut analize, le-a studiat simptomele şi comportamentul pe toată perioada cât au fost bolnavi şi a ajuns la concluzii importante.

Acesta este de părere că măsura izolării populaţiei a fost luată din pripă, în sensul în care specialiştii nu au avut timp să analizeze dacă doar respectarea măsurilor de igienă şi distanţarea fizică ar fi putut încetini răspândirea infecţiei.

Citeşte şi COVID-19 e mai periculos decât se credea. Ultimele studii arată că virusul afectează vasele de sânge din toate organele

După părerea sa, virusul nu se contractează atât de uşor precum se crede. Cercetătorul a ajuns la concluzia că noul coronavirus se contractează cel mai uşor atunci când oamenii participă la evenimente care se desfăşoară în spaţii închise, unde nu există o circulaţie optimă a aerului, şi unde participanţii au tendinţa de a se apropia fizic mai mult decât în mod normal, dansând sau îmbrăţişându-se.

Nu există niciun risc semnificativ de a contracta boala atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria, a declarat Hendrik Streeck.

Profesorul spune, de asemenea, că nu a găsit virusuri „vii” pe suprafețe: Când am luat probe de pe mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator. Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tușească în palmă, apoi să atingă mânerul de la ușă și imediat după o altă persoană să atingă mânerul și să-și atingă fața, a mai spus cercetătorul german. Prin urmare, Streeck consideră că există șanse mici de transmitere prin contactul cu suprafețele presupus a fi contaminate.