O autostradă s-a prăbuşit pe o porţiune de circa 100 de metri, în Suedia. Mai multe maşini sunt avariate

O autostradă s-a prăbuşit sâmbătă pe o lungime de circa o sută de metri în sud-vestul Suediei, provocând răsturnarea unor autovehicule şi rănirea uşoară a trei persoane.

23 sept. 2023, 13:49
O autostradă s-a prăbuşit pe o porţiune de circa 100 de metri, în Suedia. Mai multe maşini sunt avariate

O autostradă s-a prăbuşit pe o porţiune de circa 100 de metri, în Suedia, anunţă Reuters.

„Alunecarea de teren s-a produs pe o zonă de circa 100 pe 150 de metri, afectând în jur de zece autovehicule, o zonă forestieră şi o zonă comercială în care se aflau o staţie de combustibili şi un restaurant fast-food”, a declarat Daniel Lyckelid, un responsabil al serviciilor de urgenţă pentru regiunea Goteborg într-un comunicat citat de Agerpres.

Trei persoane au fost transportate la spital cu „răni uşoare” în urma prăbuşirii autostrăzii, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al poliţiei, August Brandt.

În imaginile difuzate de media locală poate fi văzută o falie care se întinde pe circa o sută de metri, cu mai multe camioane înclinate şi un autobuz care a intrat într-o groapă.

A view of a partially collapsed motorway following a landslide, near Stenungsund, Sweden September 23, 2023. Adam Ihse/TT News Agency/via REUTERS

Citeşte şi: Sfârșit tragic pentru o actriță româncă. A căzut de la etajul 5 al unui hotel

Importante fisuri s-au produs în parcarea unei staţii de combustibili şi a unui restaurant fast-food, în timp ce o parte a unei zone împădurite a luat-o la vale.

„Mai multe persoane au fost ajutate să-şi scoată autovehiculele din zona alunecării de teren de pompieri şi de elicoptere”, au adăugat serviciile de urgenţă.

Alunecarea s-a produs cu puţin timp înainte de ora 02.00 dimineaţa în această zonă afectată de ploi puternice în ultimele zile, dar autorităţile nu au putut oferi explicaţii până în prezent.

Riscul altor alunecări de teren nu poate fi exclus în acest stadiu, potrivit salvatorilor.