O avarie a lăsat mii de locuitori din Alba Iulia fără gaz

Cinci mii de consumatori din Alba Iulia au rămas fără gaz metan în urma unei avarii la o vană dintr-un cămin de gaz, care a cedat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă. Specialiștii E.ON estimează că defecțiunea va fi remediată până joi, în jurul orelor 12,00.

RomaniaTV.net
28 ian. 2016, 15:02
O avarie a lăsat mii de locuitori din Alba Iulia fără gaz

Din motive de siguranță, fiind înregistrate scăpări semnificative de gaze naturale, compania E.ON fost nevoită să sisteze, joi dimineața, alimentarea cu gaz în zonă, fiind afectați o parte dintre consumatorii de pe 16 străzi și o localitate suburbană.

‘Compania a luat măsurile care se impuneau atât pentru siguranța consumatorilor, cât și pentru reluarea alimentării cu gaze naturale în cel mai scurt timp posibil. Operațiunile de schimbare a vanei au început imediat după oprire, iar reluarea treptată a serviciului de distribuție a gazelor naturale este estimată să înceapă astăzi (joi — n.r.) în jurul orei 12.00’, se menționează într-un comunicat de presă a  E.ON.

Reprezentanții companiei au transmis că E.ON regretă disconfortul creat de această situație neprevăzută, făcând apel, de asemenea, la consumatorii din zona afectată să se asigure că au oprit toate aparatele alimentate cu gaz.

După anunțarea defecțiunii, Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Grupa Operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Unirea’ Alba au intervenit pentru asigurarea și supravegherea zonei. La fața locului, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii, cu doi ofițeri și șase subofițeri.

Circulația pe strada Vasile Goldiș, unde a fost constatată defecțiunea, a fost deviată de echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean și ale Poliției Locale, până la oprirea scăpărilor de gaz.

În urma acestei avarii, a fost întreruptă temporar alimentarea cu gaze naturale a aproximativ 5.000 de consumatori, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, plutonier major Alina Marescu Dumitrescu.

Citeşte şi