O badantă din Italia a devenit milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Care a fost reacția rudelor bărbatului decedat

O badantă din Italia a devenit milionară după ce a fost nominalizată moștenitoare universală a pensionarului de care a avut grijă. Femeia a fost trimisă în judecată și este acuzată că a profitat de vulnerabilitatea milionarului italian.

22 sept. 2022, 13:10
O badantă din Italia a devenit milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Care a fost reacția rudelor bărbatului decedat

Antea Placida Retta, o badantă în vârstă de 57 de ani, a fost trimisă în judecată după ce s-a aflat că este unica moștenitoare prin testament a unui om de afaceri foarte bogat.

Citește și Câţi bani primeşte o badantă în România. „Toate vor salarii ca în Italia!

Femeia era deja, proprietara unui apartament în valoare de peste 2 milioane de euro, situat în centrul vechi al Romei, pe care afaceristul l-a trecut pe numele acesteia când el încă ea în viață.

Nepoții bărbatului au dat-o în judecată pe femeia pe care o acuză că ar fi profitat de momentele de vulnerabilitate ale milionarului italian, afectat de demență senilă.

Potrivit acuzațiilor aduse, antreprenorul Mario Di Carlo, ar fi fost păcălit timp de șase ani, din 2009 până în 2015, de Antea Placida Retta.

„Putea să-i dea și genți Louis Vuitton, la banii lui era ca și cum i-ar fi dat bomboane, dar nu un apartament în centrul Romei. După moartea soției era foarte schimbat”, a spus un colaborator de-al său.

În urma unei anchetei, badanta s-a dovedit a fi proprietara unui apartament în Largo del Nazareno , în apropiere de Fontana di Trevi, în valoare de 2.600.000 de euro, a unei polițe de asigurare de viață în valoare de 3 milioane de euro și în fiecare săptămână primea ca bani de cheltuială suma de 125.000 de euro.

Milionarul a întâlnit-o femeie la spital, unde era internată soția acestuia și i-a oferit un loc de muncă, fără să se gândească că aceasta ar putea profita de bărbatul care, în anul 2009, a început să dea primele semne de demență senilă.

Potrivit oamenilor legii, badanta a câștigat încrederea lui Di Carlo și a reușit să obțină o serie de avantaje economice, dar nu s-a lăsat până când nu a fost numită  moștenitor unic, excluzându-i total pe cei trei nepoți.

Antea Placida Retta a devenit cotitular al contului bancar. Acesta a avut acces gratuit la activele economice ale bărbatului care i-a semnat și cecuri în alb. Badanta ar fi virat în repetate rânduri bani rudelor sale și și-a acordat de una singură o indemnizație săptămânală de 125 de mii de euro.

Se pare că femeia nu a fost singura persoană care a profitat de bătânul milionar. Șoferul omului de afaceri este acuzat că a primit mai multe cecuri în valoare de 74.000 de euro.

Și fratele badantei este acuzat că ar fi primit, în repetate rânduri cecuri în alb de la antreprenor și transferuri bancare de 15.000 de euro.

Citește și Tragedie inexplicabilă în Italia. Două surori românce au murit lovite de tren