O balenă australă, o specie rară, a eşuat în Australia cu multe răni provocate de rechini

Publicat: Joi, 01 August 2013 12:46 // Actualizat: Joi, 01 August 2013 12:46 // Sursa: RTV.net

Carcasa unei balene australe, cu multe muşcături de rechini, a ajuns pe o plajă australiană, au anunţat joi biologii care îşi vor putea astfel îmbogăţi cunoştinţele despre această specie rară.

Foto: abc.net.au

Carcasa de 12 m lungime şi 50 tone a eşuat în Eyre Peninsula (sudul Australiei), unde mişună marii rechini albi. "Se pot vedea muşcături mari de rechin", a spus AFP Catherine Kemper de la Australian Museum, specialistă în mamifere mari. "Întrebarea este dacă balena era moartă dinainte sau dacă a murit din cauza muşcăturilor de rechini", a adăugat ea.

De vineri, animalul va fi disecat pe plajă, urmând să fie transportat la muzeul la care au ajuns doar două carcase de balenă australă (Eubalaena australis) în ultimii 30 de ani.

Clasată printre speciile în pericol din Australia, balena australă a fost vânată în exces în secolul al XIX-lea, însă populaţia s-a restabilit în oarecare măsură până la circa 10.000 de exemplare în prezent. Unele balene pot atinge 18 m şi cântări 80 tone.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 aug 07:59
...australiană, au anunţat joi biologii care îşi vor putea astfel îmbogăţi cunoştinţele despre această specie rară. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
01 aug 14:21
...australiană, au anunţat joi biologii care îşi vor putea astfel îmbogăţi cunoştinţele despre această specie rară. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H