O bandă de hoţi români a furat produse din 117 supermarketuri din Franţa

O bandă de hoţi români, care a furat produse din 117 supermarketuri situate la nord de Paris, majoritatea Lidl, a fost adusă în faţa justiţiei franceze, relatează La Voix du Nord, în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
07 nov. 2013, 12:39
O bandă de hoţi români a furat produse din 117 supermarketuri din Franţa

Au profitat de „o lacună în sistemul nostru de securitate”, recunoaşte avocatul lanţului de supermarketuri Lidl. Astfel, când un complice intra în supermarket şi se declanşa deschiderea automată a porţii, hoţii ieşeau rapid cu coşurile pline de produse. Acestea erau revândute, explică rechizitoriul, în „băcănii arabe din regiunea pariziană”.

Erau vizate supermarketuri din Seine-Maritime şi Pas-de-Calais, în special Lidl.

Din cadrul reţelei făceau parte un cuplu români care organiza sosirea hoţilor specializaţi pe teritoriul francez, locuri unde aceştia erau găzduiţi şi hrăniţi şi persoane care tăinuiau bunurile furate în regiunea pariziană. În total au fost aduşi în faţa justiţiei 18 acuzaţi, informează Mediafax citând presa franceză.

Citeşte şi Aranja RAFTURILE, dar nu se aştepta la asta: TOATĂ munca lui, DISTRUSĂ într-un MOMENT VIDEO

Laurentin Stan, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Soţia sa, Constantina B., care era mâna lui dreaptă, a fost condamnată la doi ani de închisoare. George A., una dintre persoanele care tăinuiau bunurile furate şi pretindea că s-a infiltrat în reţea, a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar alţi zece hoţi au primit pedepse similare.