O bandă de români care fura carduri de la bătrâni a fost condamnată în Belgia

Cinci membri ai unei bande de români cu vârste între 21 şi 27 de ani au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare de către tribunalul din Arlon pentru furturi de carduri bancare de la persoane în vârstă, în Belgia.

RomaniaTV.net
17 iun. 2013, 08:14
O bandă de români care fura carduri de la bătrâni a fost condamnată în Belgia

Cei cinci membri ai unei bande români cu vârste între 21 şi 27 de ani au fost condamnaţi la doi ani de închisoare şi amendaţi cu 600 de euro fiecare de către tribunalul din Arlon pentru furturi de carduri bancare de la persoane în vârstă, relatează luni La Libre Belgique şi La Derniere Heure.

Unul dintre furturi a fost comis la un magazin Delhaize din comuna Habay, la 11 aprilie 2021. Victima furtului, o femeie în vârstă, a fost reperată de bandă în magazin, iar apoi abordată în parcare. Unul dintre români a rugat-o să-i schimbe o bancnotă de 5 euro, iar apoi, în timp ce o „ajuta” să extragă monezile din portofel, acesta i-a sustras cardul bancar, pe care i l-a înlocuit cu altul furat în cursul aceleiaşi zile.

Hoţii s-au dus apoi la un bancomat şi au scos de pe card 1.000 de euro şi au efectuat o plată de 101 euro către localitatea Thionville, din Franţa. Ei au văzut PIN-ul victimei furtului în timp ce aceasta plătea cu cardul la magazin. Românii au fost însă filmaţi de o cameră de supraveghere la intrarea în bancă, ceea ce a permis apoi identificarea şi reţinerea lor.

Membrii bandei au fost descoperiţi la bordul unui autoturism Peugeot 605, înmatriculat în România, în timpul unui control rutier.