O barjă cu peste 700 de pasageri a eşuat pe râul Congo din cauza supraîncărcării. 60 de persoane au decedat şi peste 200 sunt date dispărute

Cel puţin 60 de oameni au murit după ce o barjă care transporta peste 700 de pasageri a eşuat pe râul Congo, a anunţat ministrul Afacerilor Umanitare din această ţară.

16 feb. 2021, 08:54
O barjă cu peste 700 de pasageri a eşuat pe râul Congo din cauza supraîncărcării. 60 de persoane au decedat şi peste 200 sunt date dispărute
O barjă a eşuat pe râul Congo. FOTO: headlinesmania.com

O barjă a eşuat pe râul Congo. 300 de pasageri care au supravieţuit au fost găsiţi în apropierea locului accidentului, în provincia Mai-Ndombe din vestul ţării. Nu există, însă, informaţii despre alţi 240, a anunţat ministrul Steve Mbikayi pe Twitter, potrivit The Guardian.

O barjă a eşuat pe râul Congo. Era încărcată peste capacitate

Accidentele navale cu morţi sunt un fenomen obişnuite în Congo, deoarece vasele sunt frecvent încărcate peste capacitate.

Citeste si O veche pandemie a revenit în forţă. O infirmieră, primul caz de deces cauzat de febra hemoragică

Râul Congo şi afluenţii acestuia sunt singura cale de transport pe distanţe lungi pentru majoritatea locuitorilor de aici.

Suntem alături de familiile victimelor şi cerem sancţionarea tuturor celor responsabili pentru sectorul transporturilor”, a spus Mbikayi.

Citeşte şi Mâncare gratuită, în schimbul vaccinării. Pizza, tocană şi cafea oferite la Tel Aviv, pentru a stimula interesul pentru imunizare

Râul Congo, cel mai adânc din lume

Congo este al doilea cel mai lung râu din Africa, cei 4.400 de kilometri ai săi întinzându-se de-a lungul a nouă țări. Acesta reprezintă o parte importantă din viețile a peste 75 de milioane de persoane, aceștia fiind divizați în aproximativ 150 de grupuri etnice. Râul Congo le oferă acestora hrană, apă și o modalitate de transport, potrivit Live Science.

Râul este recunoscut pentru faptul că este cel mai adânc din lume, în anumite puncte acesta atingând 220 de metri. Experții explică faptul că Congo este atât de adânc în anumite zone încât nu permite luminii să atingă fundul.

Bazinul râului Congo se dovedește a fi extrem de important din punct de vedere economic, fiind o sursă importantă de fildeș, cauciuc și lemn pentru construcții.