O bătrână a fost înşelată cu 12.500 de euro VIDEO

Publicat: Marţi, 10 Aprilie 2012 23:16 // Actualizat: Marţi, 10 Aprilie 2012 23:16 // Sursa: România TV

A vrut să cumpere un tablou de valoare, dar a fost păcălită cu 12.500 de euro. Este drama prin care trece o pensionară din Capitală, mare iubitoare de artă. Ea a fost înşelată de un bărbat care i-a promis că-i va vinde una dintre operele lui Theodor Aman. Escrocul nu a acţionat singur, ci împreună cu o altă pensionară de 83 de ani. Acum, cei doi sunt cercetaţi de poliţie, iar pensionara păgubită speră să-şi recupereze banii.

"Sectia 22 Poliţie a reţinut un bărbat în vârstă de 54 de ani care pretinzând că este intermediar în operaţiuni cu obiecte de artă a câştigat încrederea unei femei de 77 de ani, solicitându-i acesteia suma de 12.500 de euro. Bărbatul i-a prezentat femeii un tablou al unui pictor de renume, pictură care de fapt era contrafăcută. Mai mult, în activitatea sa infracţională, acest bărbat a fost sprijinit de o femeie de 83 de ani", a declarat Alexandru Niculae, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ionel Oceanu i-a promis unei pensionare, iubitoare de artă, că-i va aduce o operă de artă semnată Theodor Aman. Pentru aceasta, bătrâna a mers la bancă de unde şi-a scos toate economiile. Cu toată credinţa, i-a dat banii bărbatului. În realitate, femeia a fost păcălită.

Emilia Stănescu, cea care a fost complice la înşelăciune locuieşte întru-un centru rezidenţial de bătrâni, unde plăteşte 1.800 de lei pe lună.

În tinereţe, Emilia Stănescu a fost bună prietenă cu pictorul Horia Bernea. A învăţat multe secrete despre arta picturii de la acesta. Tocmai de aceea în momentul în care s-a întâlnit cu bătrâna care vroia să cumpere un tablou valoros, a reuşit să-i câştige încrederea.

Femeia înşelată a sesizat poliţia, imediat după ce şi-a dat seama că a fost păcălită.

Ionel Oceanu a mai comis astfel de fapte şi în trecut.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Capitală falsa femeie înşelată operă de artă păcălită pensionară tablou
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 03:09
...imediat după ce şi-a dat seama că a fost păcălită. Ionel Oceanu a mai comis astfel de fapte şi în trecut. nr. vizualizari: 27 Sursa stire: http://www.rtv.net/o-batrana-a-fost-inselata-cu-12-500-de-euro-video_24104.html " /> ...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H