O bătrână a fost luată pe sus de mascați pentru că ar fi dat mită 10 ouă. Femeia a fost achitată post-mortem

Curtea de Apel Cluj a decis achitarea Mariei Cociorvan, din păcate mult prea târziu. O bătrână a fost acuzată în anul 2014 că ar fi dat mită zece ouă. Aceasta a fost dusă pe sus la DNA. Între timp justiția a făcut dreptate, însă femeia nu se mai află printre noi.

17 apr. 2023, 12:15
O bătrână a fost luată pe sus de mascați pentru că ar fi dat mită 10 ouă. Femeia a fost achitată post-mortem

Situația cumplită trăită de o bătrână din Suceava. Justiția din România a făcut dreptate mult prea târziu în cazul Mariei Cociorvan. Cu mai mulți ani în urmă, femeia a fost luată pe sus de mascați și dusă la DNA pentru că ar fi dat mită 10 ouă. Mulți ani mai târziu, Curtea de Apel Cluj a achitat-o pe bătrân, din pacate mult prea târziu, pentru că femeia nu mai era printre noi.

Citește și: Noi acuzații în cazul medicului chirurg din Craiova acuzat că a omorât patru persoane: ”A ieșit și ne-a spus că a tăiat greșit și că-i pare rău”

În anul 2014, o bătrână, pe numele său Maria Cociorvan, a fost luată cu forța din propria casă din satul Iaslovăț. Mascații au dus-o la sediul DNA din București, unde aceasta a fost cercetată și audiată pentru fapte de corupție. Aceasta era acuzată că ar fi dat mită 10 ouă unui judecător din Rădăuți.

Clipe de coșmar trăite de o bătrână din Suceava

Stresul și emoțiile au topit-o pe bătrână, pentru ca ulterior să plece dintre noi în anul 2016. Curtea de Apel Cluj a achitat-o pe Maria Cocirvan, din păcate post-mortem. Pe de altă parte, fostul judecător din Rădăuți a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Acesta este acuzat pentru faptul că ar fi sprijinit un om de afaceri din Rădăuți în interesul acestuia cu privire la mai multe proprietăți imobiliare. Mai mult, acesta ar fi primit drept mită mai multe produse alimentare și suma de 1.000 de euro de la o bătrână din Iaslovăț pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Răduți, pentru ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un fosar în care fiul bătrânei avea calitatea de reclamant.

În anul 2014, bătrâna a fost ridicată pe sus de mascați chiar din propria casă din Suceava. Femeia a povestit că a fost încolţită să sustina ceva despre cineva pe care nici nu-l cunoştea. I-ar fi dat şpaga ouă şi găini unui judecător de la Judecătoria Rădăuţi, magistrat arestat de Curtea de Apel Bucureşti.

După câteva ore de audieri, femeie a fost lăsată să-şi tragă sufletul pe hol. Slăbită, cu stomacul aproape gol, bătrâna s-a întors în biroul procurorului. Însă, susţine ea, fără prea multe de spus, aşa că a fost lăsată să plece. Bătrâna s-a trezit, astfel, singură cuc în Bucureşti şi fără niciun ban în buzunar.

Citește și: Dosarul mitei de peste 22,4 milioane de euro de la Aeroportul Otopeni. Fostul director şi trei afacerişti, arestaţi preventiv