O bătrână din Bacău, legată, strânsă de gât şi ucisă, pentru câţiva lei

O bătrână de 78 de ani, din localitatea băcăuană Mileştii de Sus, a fost ucisă de doi bărbaţi care, cu scopul de a o determina să le spună unde ţine ascunşi banii, au legat-o cu o funie, au călcat-o în picioare şi au strâns-o de gât.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 15:37
O bătrână din Bacău, legată, strânsă de gât şi ucisă, pentru câţiva lei

Potrivit cercetărilor desfăşurate de anchetatori, cei doi presupuşi agresori, un bărbat de 38 de ani şi un adolescent de 17 ani, au intrat peste bătrână în casă şi, după ce au legat-o cu o funie de picioare, au început să o lovească cu scopul de a o determina să spună unde-şi ţine ascunşi banii.

Întrucât femeia nu a fost crezută că nu are economii, agresorii au început să o calce în picioare şi apoi să o strângă de gât în speranţa că victima le va mărturisi în final unde are economiile. Cu doar câţiva lei găsiţi într-o poşetă, cei doi băcăuani au renunţat în final la căutări, părăsind locuinţa bătrânei.

Ulterior, femeia a fost găsită moartă de către un nepot de-al ei, care se dusese să-i ducă medicamente.

„Din concluziile preliminare ale medicilor legişti reiese că femeia a suferit mai multe leziuni traumatice severe la torace şi abdomen, cu fracturi costale, precum şi în zona cervicală, cum a fost strangulată de agresori. Unul dintre suspecţi susţine că i-a luat femeii suma de 10 lei, în timp ce celălalt afirmă că ar fi vorba de patru lei şi o găleată cu vin. În prezent, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie urmată de moarte victimei. Însă, pe parcurs, încadrarea juridică se va schimba cu siguranţă în omor deosebit de grav cu scop de tâlhărie, ceea ce ar putea însemna detenţie pe viaţă pentru cei doi autori”, a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Prinşi pe rând de către poliţişti în urma unor ample acţiuni de căutări, cei doi băcăuani au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Bacău au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele bărbatului de 38 de ani şi de 19 zile pe numele adolescentului de 17 ani.