O bătrână din Bucureşti îngheaţă în casă. Vezi cu ce se încălzeşte femeia când afară sunt -21 grade

Dramă cutremurătoare în Capitală. O pensionară îngheaţă în casă pentru că abia îşi poate cumpăra mâncare de cei 400 de lei pe lună, din care trăieşte cu greu. Asistenţii sociali au mers miercuri la casa ei cu mâncare şi pături.

20 ian. 2016, 11:44
O bătrână din Bucureşti îngheaţă în casă. Vezi cu ce se încălzeşte femeia când afară sunt -21 grade

România îngheaţă la propriu. Am avut cea mai rece dimineaţă de la începutul anului: minimele au coborât până la -28 de grade Celsius. Au fost -27 de grade în Braşov şi -24 în Făgăraş. La marginea Bucureştiului a fost frig ca pe Vârful Omu: -21 de grade. În aceste zile din păcate sunt oamenii îngheaţă în locuinţele lor pentru că nu căldură. Acesta este şi cazul unei bătrâne de 78 de ani din Capitală. Femeia locuieşte într-o casă veche, la marginea Capitalei, în condiţii greu de imaginat. Singura sursă de căldură pentru bătrânică este o aerotermă veche care nu face faţă gerului cumplit din ultimele zile.

Întrebată cum face faţă frigului, pensionara mărturiseşte că sta în permananţă îmbrăcată cu două, trei pulovere. Mâncare face la un aragaz mic care funcţionează cu butelie. „Anul ăsta nu a mers deloc soba. Seara pun pe mine o plapumă, o pătură peste ea. Ne descurcăm aşa”, a spus bătrânica.

Un alt caz cutremurător a fost prezentat marţi de România TV. Imagini dramatice, surprinse într-un sat din România acoperit de nămeţi. După trei zile de stat în casă, o femeie de 93 de ani din localitatea Boldu, Buzău, a reuşit să iasă afară cu propriile puteri. Bătrâna şi-a dat zăpada din dreptul geamului cu o farfurie.

„Nu pot să ies afară. Nu pot. Am zăpadă. N-am lopată. Au luat-o băieţii, dar dacă n-au mai venit…”, spune bătrâna din spatele ferestrei.

Troienele i-au blocat uşile, iar din dreptul geamului, bătrâna şi-a dat zăpada cu mâinile sau cu o farfurie.

După trei zile în care a stat izolată, echipa România TV a reuşit să-i facă femeii o potecă printre nămeţi.

În Buzău, zăpada are în unele locuri şi 2 metri înălţime şi a acoperit totul în jur: case, garduri şi adăposturi de animale. Tot în localitatea Boldu, un alt bătrân a stat izolat în propria casă.

Casa lui Costea Dumitru a fost cea mai afectata de zapada. În aceeaşi situaţie mai sunt şi alte familii din localitate.