O bătrânică a fost la un pas să fie arsă de vie, după ce autorităţile au declarat-o moartă. Ce s-a întâmplat cu câteva minute înaintea incinerării!

Caz incredibil în Argentina. O femeie a fost la un pas să fie arsă de vie, după ce autorităţile o declarase decedată. Cu câteva minute înainte de a fi incinerată, fiica ei a observat că prezintă semne de viaţă.

28 ian. 2021, 09:26
O bătrânică a fost la un pas să fie arsă de vie, după ce autorităţile au declarat-o moartă. Ce s-a întâmplat cu câteva minute înaintea incinerării!

O bătrânică a fost la un pas să fie arsă de vie, după ce autorităţile o declarase moartă. Potrivit presei locale, incidentul şocant a avut loc în orașul Resistencia, din nord-estul Argentinei.

O bătrânică a fost la un pas să fie arsă de vie, după ce autorităţile o declarase moartă. Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie

Bătrânica, în vârstă de 89 de ani, era internată într-o clinică privată sâmbătă, 23 ianuarie. Atunci când fiica ei în vârstă de 54 de ani a venit în vizită a doua zi, personalul medical i-a spus că mama ei a murit în urma unui stop cardio-respirator și i s-a dat certificatul de deces pe motiv că mama ei suferise un stop cardiac.

„Fiica a mers la spital la ora 8.45 unde s-a întâlnit cu un medic care i-a spus despre moartea mamei sale, după ce a suferit un stop cardio-respirator, pentru care a fost trimisă la crematoriu și a fost angajat un serviciu de înmormântare și incinerare”, a declarat un poliţist local.

La înmormântare, fiica a observat că mama ei prezintă semne de viaţă, pe măsură ce era pe punctul de a intra în crematoriu și le-a spus rapid angajaților să oprească incinerarea.

„Am vrut doar să vă anunț că mama este încă în viață. La final, am fost în camera de incinerare și am văzut-o că prezintă semne vitale”a transmis fiica victimei uneia dintre rudele sale.

Pacienta a fost readusă la clinica privată, unde este tratată în prezent la terapie intensivă. Numele victimei în vârstă de 89 de ani nu a fost divulgat de către autoritățile argentiniene.

Fiica ei a făcut o plângere la adresa clinicii. Reprezentanţii unităţii medicale au confirmat că vor efectua o anchetă completă în acest caz, potrivit dailystar.co.uk.

Medicii susţin că totul a fost un „miracol medical”. Chiar și pentru stopurile cardiace care apar în spital, doar aproximativ 17% dintre pacienți supraviețuiesc până la externare, potrivit Medicine Journal.

Citeşte şi: Unul dintre crematoriile din Germania lucrează 24/24, 7 zile din 7. Crematoriul din Meissen, în fosta Republică Democrată Germană, lucrează neîncetat într-un oraș care se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de victime Covid-19, scrie AFP.