Un crematoriu din Germania lucrează non-stop. Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele

Unul dintre crematoriile germane lucrează 24/24, 7 zile din 7. Crematoriul din Meissen, în fosta Republică Democrată Germană, lucrează neîncetat într-un oraș care se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de victime Covid-19, scrie AFP.

21 ian. 2021, 23:00
Un crematoriu din Germania lucrează non-stop. Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele

Un crematoriu din Germania lucrează non-stop. Pe unele sicrie este scris „risc de infectare”, pe altele „corona”, multe poartă avertismentul „fără serviciu mortuar”.

Un crematoriu din Germania lucrează non-stop. Ce spune directorul instituției

Orașul unde se află crematoriul este unul dintre cele mai afectate de pandemie, în condițiile în care a trecut relativ ușor peste primul val din primăvara anului trecut.În peste 30 de ani, Jörg Schaldach, directorul instituției, nu a văzut niciodată atâția oameni morți.

„A început la jumătatea lui noiembrie. Cifrele nu încetează să crească”, a afirmat el. „Problema este că sunt pline camerele funerare frigorifice. Suntem în stare de catastrofă”, continuă el, afirmând că nu are altă alternativă decât să folosească sala de ceremonie și de reculegere pentru a depozita sicriele.

Locul în care erau primite rudele decedaților s-a micșorat semnificativ pentru că cea mai mare parte este ocupată de sicriile de lemn. Cele mai multe sunt marcate cu o bandă de plastic transparent pentru a le sigila a doua oară pe cele cu victimele coronavirusului.

„În prezent, primim 400 (de sicrie) săptămânal pentru a fi incinerate”, de două ori mai mult decât numărul obișnuit în perioada de iarnă, potrivit lui Schaldach.

Angajat al pompelor funebre, Matthias Möbius așteaptă de peste o oră în parcare pentru a primi aprobarea de a descărca un sicriu.

„În mod normal durează doar 15 minute, vii, descarci, mergi la birou pentru a face actele și e gata”, explică el. „În aceste zile, durează mai mult de o oră și jumătate”.

Pentru a face față, crematoriul din Meissen lucrează acum 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, cu două cuptoare și 60 de incinerări zilnic. Angajații lucrează ore suplimentare și au renunțat la libere. Mai mult decât atât, au fost chemați pentru a ajuta și foști angajați care s-au pensionat.

Citește și: Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405