O boală rară face pielea şi organele albastre – este provocată de un produs găsit şi în România

O boala rară, numita argyria, transformă culoarea pielii şi albul ochilor intr-o nuanţă de albastru. Boala este provocată de argintul coloidal - un produs comercializat şi în România.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 20:53
O boală rară face pielea şi organele albastre – este provocată de un produs găsit şi în România

Unii oameni ingerează argintul coloidal – care este un termen fantezist pentru bucăţi de argint scufundate într-o soluţie – în speranţa de a vindeca anumite boli. Oamenii îl comandă online și-l iau pentru artrita sau pentru a combate infecţiile.

Un pic de argint nu va avea niciun efect negativ asupra organismului, dar argintul nu trece complet prin corp. El lasă săruri de argint în organism. În timp el se acumulează în corp  și decolorează tot ce atinge. Deși partea cea mai vizibilă este pielea, argyria lasă albastru întregul organism, chiar si organele interne. Procesul este ireversibil.

La început, albul ochilor devine gri. Apoi devine albastru. Unghiile urmează la scurt timp și într-un final toată pielea devine albastră. În anii 1700, medicii au numit această afecţiune asociată cu ingestia de argint argyria, potrivit io9.com.

În mod surprinzător, nu există alte efecte adverse asupra sănătăţii asociate cu argyria (decât cazul ingerării unor doze cu adevărat impresionante de argint coloidal), dar nu există nici o modalitate de a spune ce doză de argint, pentru cât timp, te va face albastru. Prea puţin argint şi devii gri. Prea mult argint, și trebuie să îţi scoţi rinichii și să faci faţă unor crize de epilepsie.

Deși nu există nici o legătură concludentă între argintul coloidal şi beneficiile lui asupra sănătăţii, unii oameni îi fac reclamă în continuare și îl vând la preţuri piperate.