O bolnavă de cancer, mesaj către Vlad Voiculescu: „Ne condamnaţi la moarte. Vă cer eutanasierea!”

O bolnavă de cancer a transmis un mesaj către Vlad Voiculescu. Corina Alexandru, președinte al Asociației Oncologic Rom, este o femeie din Constanța şi îi cere ministrului Sănătăţii să aprobe Legea eutanasierii.

06 apr. 2021, 23:23
O bolnavă de cancer, mesaj către Vlad Voiculescu: „Ne condamnaţi la moarte. Vă cer eutanasierea!”

O bolnavă de cancer, mesaj către Vlad Voiculescu. În motivarea acestei cereri, femeia a vorbit despre situația bolnavilor cronici, care nu mai reușesc să își găsească un loc în spitale, din cauza protocoalelor COVID.

Citeşte şi: Situaţie critică în România. Vlad Voiculescu: „Avem azi două noi recorduri. Prioritatea zero este salvarea de vieţi”

O bolnavă de cancer, mesaj către Vlad Voiculescu

Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a întâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza COVID.

Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza COVID-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie.

În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital. (…) Ne condamnați la moarte.„, a afirmat Corina Alexandru, potrivit Realitatea.net.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunțat că operațiile care nu sunt urgente vor trebui amânate, iar tot efortul medicilor va trebui acordat pacienților Covid.

Vlad Voiculescu: „Suntem încă departe de imunitatea colectivă”

Ministrul Sănătăţii

a declarat marţi că tot mai mulţi români aleg să se vaccineze împotriva noului coronavirus, însă va mai dura până când se va atinge imunitatea colectivă. De asemenea, Vlad Voiculescu a avertizat că România se confruntă cu un nou val de răspândire a virusului de noua tulpină care este mai contagioasă.

La nivel general, trebuie să spunem că suntem acum într-un moment foarte greu al pandemiei şi că şi acum, ca în ultimele multe luni, speranţa şi teama se suprapun în gândurile noastre. Avem, pe de o parte, speranţa că există o luminiţă la capătul tunelului. Acum un an nu aveam conştiinţa că există un vaccin.

Astăzi suntem în situaţia fericită în care orice român se poate vaccina. În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat.

Şi tot mai mulţi români aleg să se vaccineze, iar acesta este un gest de grijă, dacă vreţi, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de toţi cei vulnerabili din jurul lor fie că vorbim despre proprii părinţi, bunici, persoane cu boli cronice sau, în general, cei apropiaţi. (…)

În momentul acesta, suntem încă departe de momentul în care vom atinge imunitatea colectivă de care avem nevoie aşa încât cu toţii să fim protejaţi. Avem momente şi motive destule în care putem fi optimişti”, a declarat Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferinţe de presă.


loading...
Partenerii noștri