O bombă din Al Doilea Război Mondial, de 250 de kilograme, a fost „scăpată de sub control” de genişti şi a explodat în Marea Britanie

O bombă din Al Doilea Război Mondial a explodat în timpul unei detonări neplanificate, a anunțat poliția din Great Yarmouth, Marea Britanie.

13 feb. 2023, 18:17
O bombă din Al Doilea Război Mondial, de 250 de kilograme, a fost „scăpată de sub control” de genişti şi a explodat în Marea Britanie

Bomba lungă de 1 m, care cântărea aproximativ 250 kg, a fost găsită marți, 7 februarie, de un antreprenor care lucra în zonă. Eforturile de a elimina bomba în condiții de siguranță au fost depuse încă de marți, specialiștii construind o barieră de protecție din nisip în jurul bombei.

A fost instituit un cordon interior de 200 de metri, alături de un cordon exterior de 200-400 de metri, rezidenții care locuiesc în zonă fiind sfătuiți să evacueze zona.

„Detonarea neplanificată” a avut loc în Great Yarmouth. Într-o declarație, poliția din Norfolk a precizat că tot personalul armatei și al serviciilor de urgență aflat la fața locului a fost găsit.

Într-o postare pe rețelele de socializare, forțele de ordine au spus: „Putem confirma că bomba neexplodată din Al Doilea Război Mondial din Great Yarmouth a explodat. Aceasta nu a fost o detonare planificată & a avut loc în timpul lucrărilor de ardere lentă pentru a dezamorsa explozibilii. Tot personalul armatei și al serviciilor de urgență a fost găsit. Vă vom oferi informații suplimentare când le vom avea.”

Locuitorii din zonă au accesat rețelele de socializare pentru a spune că au simțit clădirile tremurând și că s-a auzit o explozie puternică.

Pe Twitter, o persoană a spus: „Lucrez lângă Kings Street și toată clădirea s-a zguduit, a fost suprarealist.”

Citeşte şi: VIDEO: Iisus Hristos, inclus în spoturile publicitare de la Super Bowl. Care a fost scopul și cine a finanțat campania

O altă persoană a scris: „Nu pot să cred că am auzit și am simțit explozia bombei din Great Yarmouth. Trebuie să fi fost o explozie dată naibii!”.

Un al treilea a comentat: „Mă bucur că toată lumea este în siguranță, de asta ne făceam griji când ne-a zguduit tot apartamentul și suntem chiar în afara zonei izolate.”

S-a sperat că specialiștii armatei ar putea efectua o „ardere lentă” a explozibililor, ceea ce ar permite ca materialul să ardă.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, poliția din Norfolk a precizat: „La fel ca și în cazul altor opțiuni, există riscul unei detonări neintenționate, dar acest lucru a fost evaluat de experți și această abordare este considerată cea mai bună cale de acțiune”.

Vorbind înainte de detonarea neplanificată, Nick Davison, adjunctul șefului adjunct al poliției din Norfolk și președinte al Grupului de coordonare strategică înființat prin intermediul Forumului local de reziliență din Norfolk, a declarat: „Am fost foarte încântat de această decizie. Acesta a fost un proces îndelungat și minuțios, dar siguranța publică și cea a persoanelor implicate în operațiune a fost în centrul procesului de luare a deciziilor.

Aceasta este faza finală a unei operațiuni delicate care a provocat multe perturbări în oraș, dar sperăm că acest lucru ar putea fi rezolvat în curând și că cordoanele vor putea fi ridicate, dacă totul decurge conform planului.”, conform Ladbible.

Citeşte şi: Salvamontiştii din Alba se chinuie de ore întregi să salveze un câine blocat pe un versant VIDEO