O braziliancă, fost model, ucisă în bombardamentele rusești din Harkov, la câteva săptămâni după ce s-a alăturat armatei ucrainene

O tânără care s-a alăturat armatei ucraine, fost model brazilian, și-a pierdut viața într-un bombardament al rușilor în Harkov.

06 iul. 2022, 17:12

Tânăra de 39 de ani, Thalita do Valle, se alăturase armatei ucrainene în urmă cu doar trei săptămâni. Femeia și-a pierdut viața în bombardamentele rusești din Harkov.

Thalita fusese plecată în misiuni umanitare în toată lumea și a luptat și împotriva ISIS în Irak. A fost ucisă săptămâna trecută, după ce o rachetă a lovit un buncăr din Harkov, oraș din nord-estul Ucrainei care a fost bombardat puternic încă de la începutul războiului.

În același atac a pierit și Douglas Burigo, în vârstă de 40 de ani, fost soldat în armata braziliană care se întorsese în buncăr pentru a o recupera pe Thalita. Fusese singura persoană care rămăsese în buncăr după primul asalt cu rachete.

Thalita studiase dreptul și lucrase ca model și ca actriță. A fost voluntar în mai multe zone de război și și-a prezentat experiența în filmări postate pe Youtube.

În clipurile video tânăra arată pregătirea ei pentru a deveni lunetistă când s-a alăturat forțelor militare armate din regiunea Kurdistan din Irak. Fratele Thalitei, Theo Rodrigo Viera, a spus că sora lui a fost o eroină care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare. Tot el a precizat că ea se afla în Ucraina, într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni și în acest interval supraviețuise unui bombardament.

Citește și Dmitri Medvedev: „Ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare potenţial nuclear este absurdă”

Citește și Război în Ucraina. Alertele aeriene au pornit în aproape toată ţara, Rusia şi-a intensificat atacurile