Război în Ucraina. Alertele aeriene au pornit în aproape toată ţara, Rusia şi-a intensificat atacurile

Alertele aeriene au fost emise în aproape toată Ucraina în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

06 iul. 2022, 09:50
Război în Ucraina. Alertele aeriene au pornit în aproape toată ţara, Rusia şi-a intensificat atacurile

Război în Ucraina. Preşedintele Ucrainei a declarat că marţi seară au fost emise alerte aeriene în aproape toată ţara. El a mai spus că acestea au venit după o perioadă lungă de calm relativ, ceea ce i-a surprins pe oameni.

„Nu ar trebui să căutaţi logica în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia nicio pauză. Are o singură sarcină, să ia vieţile oamenilor, să intimideze oamenii, astfel încât chiar şi câteva zile fără alarmă de aer să se simtă deja ca făcând parte din teroare”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski.

Numeroase alerte au continuat pe tot parcursul nopţii. Lupte grele se dau în regiunea Doneţk după ce trupele ruseşti au capturat Luhanskul în întregime

„Bătălia pentru două oraşe din Ucraina va decide soarta războiului şi cine îl va câştiga”. Un important ofiţer israelian ne arată unde e cheia

Lupte grele se dau în Ucraina în timp ce trupele ruseşti se deplasează în Doneţk, spune guvernatorul regional, potrivit Sky News.

Război în Ucraina. Trupele ruseşti sunt angajate în lupte grele în timp ce se îndreaptă spre regiunea ucraineană Doneţk, după ce au preluat controlul asupra ultimelor două oraşe din regiunea vecină Luhansk, a declarat guvernatorul regional Serhiy Gaidai.

Zelenski, după ce sirenele au sunat iar la Kiev: „Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor”

Oficialul ucrainean a mai spus că ruşii au suferit pierderi grele în lunga luptă pentru a captura oraşele gemene Sievierodonetsk şi Lysychansk, dar că acum îşi canalizează eforturile pentru a se deplasa spre sud.

„Lupte grele au loc la marginea regiunii Luhansk… Toate forţele armatei ruse şi rezervele au fost redirecţionate acolo… Acestea suportă pierderi grele. O cantitate mare de echipament este trimisă spre regiunea Doneţk. Bineînţeles, după regiunea Luhansk, Doneţk este în capul listei lor”, a declarat Gaidai pentru televiziunea ucraineană.


loading...
Partenerii noștri