O britanică a MURIT de cancer de colon după ce medicii i-au spus că suferă de CONSTIPAŢIE

O femeie în vârstă de 66 de ani din Marea Britanie a murit de cancer de colon după ce medicii i-au spus că suferă de constipaţie, a declarat fiica acesteia într-un interviu pentru o publicaţie britanică.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 10:33
O britanică a MURIT de cancer de colon după ce medicii i-au spus că suferă de CONSTIPAŢIE

Maddy Pratt-Hooson a mers la spital de două ori pe săptămână timp de şase luni, plângându-se de dureri abdominale puternice. Dar de fiecare dată i s-a spus să nu se îngrijoreze şi a fost trimisă acasă, potrivit Mediafax.

„A fost la doctori diferiţi de la clinica locală timp de şase luni dar nimeni nu a examinat-o corespunzător”, afirmă fiica acesteia, Laura Hooson.

În cele din urmă, femeia a fost transportată de urgenţă la spital în miezul nopţii după ce a sunat-o pe fiica ei, în timp ce era în agonie. După alte zece zile, ea a fost diagnosticată cu cancer de colon, iar în mai puţin de patru săptămâni a murit din cauza unei tumori masive.

„Într-o noapte m-a sunat plângând, am chemat ambulanţa şi am dus-o la spital. Era 1 octombrie, dar abia pe 11 – după alte zece zile – a fost diagnosticată cu cancer de colon”, a povestit aceasta. „Atunci ni s-a spus că nu se mai poate face nimic pentru ea, decât să i se asigure confortul”, a adăugat ea.

„A suportat dureri inutile în ultimele şapte luni de viaţă din cauza neglijenţei NHS (sistemul public de sănătate din Marea Britanie, n.red.) şi cred că publicul ar trebui informat”, a conchis ea.

Printre simptomele cancerului de colon se numără şi constipaţia sau diareea prelungită.

Citeşte şi: S-a descoperit o proteină care influenţează evoluţia cancerului de colon