O bucată din faţada unei clădiri din Capitală s-a prăbuşit. Un copil a fost rănit VIDEO

O bucată din faţada unei clădiri s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant din centrul Capitalei. Mai multe echipaje de pompieri sunt la faţa locului. O fetiţă de şase luni a fost rănită şi a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu. În urma controlului efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, incidentul s-a produs din cauza lucrărilor neautorizate efectuate la imobil de proprietarul acestuia.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 13:25
O bucată din faţada unei clădiri din Capitală s-a prăbuşit. Un copil a fost rănit VIDEO

UPDATE, ora 22.30 Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control la hotelul Minerva, în urma căruia s-a stabilit că incidentul a avut loc din cauza lucrărilor de hidroizolaţie efectuate fără autorizaţie de proprietar. „Un utilaj folosit la lucrări a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe faţadă, acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrările constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării, Bogdan Oprea, pentru Mediafax.

Tencuiala Hotelului Minerva, de Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală, s-a prăbuşit sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00. O fetiţă de şase luni a fost rănită şi a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Copilul era împreună cu părinţii pe teresa unui restaurant de la parterul clădirii. La un moment dat mai multe bucăţi de tencuială au început să cadă. Micuţa de doar şase luni a fost rănită după ce geamurile restaurantului s-au spart.

Copila a fost preluată de medicii de la secţia de Chirurgie Plastică, aceştia curăţându-i rănile uşoare, înainte de efectuarea de investigaţi suplimentare pentru a se asigura că nu apar complicaţii. Starea micuţei este stabilă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrendrescu, Raluca Alexandru, a declarat, la România TV, că fetiţa a suferit „o plagă superficială la obrazul drept” şi are mai multe cioburi foarte mici pe suprafaţa corpului, care trebuie să fie extrase, înainte de efectuarea altor investigaţii. După ce a primit îngrijiri la Spitalul Grigore Alexandrescu, medicii au stabilit că nu se impune ca micuţa să rămână internată. Părinţii au dus-o şi la un control oftalmologic, pentru a se asigura că nu are probleme la ochi, dar şi aici s-a arătat că fetiţa nu a avut de suferit.

Tencuiala unui balcon de la ultimul etaj al clădiri s-a desprins în totalitate şi a căzut pe terasa unui restaurant chinezesc aflat la parterul clădirii. În apropiere se află şi o staţie de autobuz, dar din fericire nu erau prea mulţi trecători.

Poliţiştii de la Secţia 1 efectuează cercetări şi se vor deplasa şi la spital pentru a identifica familia şi a se afla care este starea copilului.

Unul dintre proprietarii restaurantului chinezesc a declarat, pentru Mediafax, că pe tot parcursul zilei de sâmbătă pe acoperişul hotelului Minerva s-a aflat o echipă de muncitori care a lucrat inclusiv cu un picamăr. Aceştia au fost angajaţi pentru a înlocui finisajele de pe acoperişul hotelului. Totuşi, reprezentanţii pompierilor nu s-au pronunţat cu privire la posibila existenţă a unei legături directe între cele două evenimente.