O bucată muzicală pentru pian compusă de Mozart în copilărie, descoperită în Austria

Publicat: Sâmbătă, 24 Martie 2012 13:30 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Martie 2012 13:30 // Sursa: RTV.net

O bucată muzicală necunoscută până de curând, despre care experţii afirmă că a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de 10 ani, a fost descoperită recent în Austria.

Foto: musiclassroom.com

Compoziţia, despre care se crede că a fost compusă în 1767 sau 1768, a fost descoperită într-un caiet găsit în podul unei case, potrivit Mediafax.

Experţii au ajuns de curând la concluzia că există indicii foarte puternice care dovedesc faptul că această bucată muzicală, scrisă în tempo-ul molto allegro, a fost compusă de Mozart. Compoziţia a fost găsită într-un caiet pe care apare scris numele Del Signore Giovane Wolfgango Mozart.

Deşi bucata muzicală nu a fost trecută în acel caiet de scrisul de mână al lui Mozart sau de cel al tătălui său Leopold, istoricii de la Fundaţia Mozarteum din Salzburg sunt convinşi că ea a fost compusă de talentatul muzician austriac.

Potrivit expertului în muzică clasică Hildegard Herrmann-Schneider, doar Leopold Mozart folosea acel nume (Del Signore Giovane Wolfgango Mozart) atunci când scria pe caiete sau pe foi de hârtie numele fiului său.

Carnetul are 160 de pagini, este datat din 1780 şi include alte câteva lucrări compuse de tatăl lui Mozart.

Muzicianul austriac Florian Birsak a interpretat această compoziţie care are o durată de patru minute, creată de Mozart la vârsta copilăriei, pe pianul original al celebrului compozitor.

În 2009, cercetătorii austrieci au descoperit alte două bucăţi muzicale despre care se crede că au fost compuse de Mozart la vârsta de şapte sau opt ani.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Austria compoziţie copilărie Mozart pian Wolfgang Amadeus Mozart
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 10:06
...aşa am mai scris un SENTIMENTUL de dimineaţă: Grijile care pot aduce investitorii din vacanţa de Paşti, înapoi pe piaţă Citiţi acolo ca să vedeţi de ce bursele nu au interdicţie de prăbuşire...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H