O bunicuță a sărit cu parașuta la vârsta de 90 de ani: „Te face să te simți liber, fericit și stăpân pe lume”

La vârsta de 90 de ani, o bunicuță din Italia a decis să-și demonstreze curajul și a sărit cu parașuta de la 4.000 de metri.

15 dec. 2023, 23:46
O bunicuță a sărit cu parașuta la vârsta de 90 de ani: „Te face să te simți liber, fericit și stăpân pe lume”
O bunicuță din Italia a sărit cu parașuta, pentru a patra oară, la vârsta de 90 de ani

Această uluitoare bunicuță este cunoscută sub numele de Italia Melli, iar povestea ei de viață impresionează prin independența și determinarea de care dă dovadă. Nonagenara, numită „nonna Italia (bunica Italia), s-a născut la 22 iunie 1933, în Castelplanio, provincia Ancona din Marche, și a trăit o viață plină de pasiune și aventură.

Citește și: O bunicuță din Cluj a reușit să ia permisul la 68 de ani, după ce s-a ales cu dosar penal pentru că a fost prinsă cu motocicleta în trafic: „Sunt șoferiță de 3-4 ani”

Simpatica bunicuță se remarcă prin lista sa lungă de interese și activități, inclusiv practicarea mai multor sporturi, activitatea pe rețelele sociale și citirea avidă a cărților.

La cei 90 de ani, femeia locuiește singură în cartierul Piano din localitatea menționată mai sus și se descurcă fără ajutorul altor persoane în viața de zi cu zi, iar de badantă nici nu vrea să audă.

Când a fost contactată de jurnaliști pentru un interviu, bătrâna le-a răspuns: „Acum joc cărți. Ne putem auzi mai târziu? Trimiteți-mi un mesaj pe WhatsApp”, scrie rotalianul.com.

Una dintre poveștile sale se referă la pasiunea pentru parașutism. A început aventura în urmă cu 22 de ani și a realizat nu mai puțin de patru sărituri cu parașuta.

„Era anul 2001 când am început să sar cu parașuta. Aveam 68 de ani pe atunci. În acest an, am efectuat a patra mea săritură și acum am 90 de ani.

Încă din tinerețe, parașutismul m-a fascinat și m-a interesat. Aș fi vrut să urmez un curs de parașutism, dar în acea vreme nu aveam bani și am renunțat.

Apoi, m-am hotărât și iată-mă aici. Să sari cu parașuta te face să te simți liber, fericit și stăpân pe lume”, a mărturisit ea cu entuziasm.

Citește și: Bunicuță de 82 de ani, pentru prima dată în Dubai: „Ochii se bucură, dar sufletul mă doare”. VIDEO

Ea i-a inspirat chiar și pe membrii familiei sale, deoarece fiul său și doi nepoți au ales să-i urmeze exemplul. Italia Melli a înfruntat, de asemenea, diferite provocări specifice vârstei înaintate, cum ar fi reînnoirea permisului de conducere, după ce i s-a spus că nu mai este în măsură să conducă din cauza vârstei.

Ea a obținut reînnoirea permisului, demonstrând că autostrada nu-i poate pune nicio piedică. Remarcabila bunicuță este celebră în Ancona, un oraș care a cunoscut multe schimbări de-a lungul timpului.

Nonna Italia ămâne fidelă valorilor și principiilor sale, amintindu-și că a fost activistă în Partidul Socialist Italian. Dorința ei de a experimenta mereu lucruri noi, cum ar fi planorismul, demonstrează că vârsta nu limitează capacitatea noastră de a visa și de a atinge noi obiective.

Întrebată de ce face aceste lucruri la 90 de ani, ea a răspuns: „De ce să nu o faci?”.