O camionetă a intrat în mulţime, la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi UPDATE GALERIE FOTO şi VIDEO

O camionetă a intrat luni într-un grup de pietoni, în oraşul Toronto. Zece persoane au murit, iar 15 au fost rănite, a anunţat poliţia capitalei economice canadiene, relatează AFP. Poliţia l-a reţinut pe şoferul furgonetei, au anunţat forţele de ordine pe Twitter.

23 apr. 2018, 17:53

UPDATE Bilanţul atacului care a avut loc la Toronto după ce o camionetă a intrat în pietoni a ajuns la 10 morţi şi 15 răniţi, conform ultimelor informaţii ale poliţiei, scrie BBC. Bilanţul morţilor a crescut după ce una din victimele atacului a decedat în spital.

Autorul atacului a fost identificat drept Alek Minassian, 25 de ani (foto). Poliţiaa anunţat că deocamdată nu are elemente care să indice un atac terorist sau care săpună în pericol siguranţa naţională, potrivit CBS News.

Poliţia crede că gestul lui Alek Minassian a fost intenţionat şi nu un accident. Mai mulţi martori ai incidentului au povestit că acesta a intrat cu viteză în mulţimeşi, cu toate că avea timp să oprească, dacă ar fi fost un accident, nu a făcut-o.

Citeşte şi: Suspectul în atacul din Toronto, o persoană retrasă şi cu nevoi speciale

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto, unde o camionetă a intrat în mulţime, s-ar afla şi cetăţeni români. 

„Ministerul Afacerilor Externe face verificări în acest caz. Momentan, nu există informaţii care să indice că printre victime s-ar afla şi cetăţeni români”, a transmis, pentru News.ro, Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE Nouă persoane sunt decedate, alte 16 rănite. Bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime a fost identificat. Potrivit CBS News, acesta se numește Alek Minassian și are 25 de ani.

Un martor a declarat agenţiei Reuters că incidentul s-a soldat cu cel puţin doi morţi. Mass media locale, preluate de AFP, susţin că sunt cel puţin patru răniţi care nu mai prezintă semne vitale.

UPDATE: Şoferul furgonetei implicate în incidentul de la Toronto, reţinut de poliţie

Poliţia l-a reţinut pe şoferul furgonetei care a lovit mi multe persoane, luni, într-o intersecţie importantă din nordul oraşului Toronto, au anunţat forţele de ordine pe Twitter, relatează Reuters.

Poliţia a anunţat iniţial că opt până la zece persoane au fost rănite, însă ulterior a informat că este neclar câte persoane au fost rănite sau cât de grav sunt rănile. „Este prea devreme să confirmăm numărul pietonilor loviţi şi ce răni au”, a anunţat poliţia pe Twitter.

De asemenea, este neclar dacă incidentul a fost un act deliberat sau un accident rutier.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate – Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite – s-au întâlnit luni.

UPDATE: Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă

„Culegem în continuare informaţii şi imediat ce putem vom împărtăşi mai multe informaţii cu canadienii”, a declarat Trudeau pentru presă la aproximativ o oră după aflarea veştii despre incident.

Statele Unite şi Europa au fost însângerate de o serie de atacuri cu vehicule vizând pietoni, inclusiv pe 31 octombrie 2017, la New York, un atac soldat cu opt morţi.

Poliţia a anunţat pe Twitter că această „coliziune” a avut loc la ora locală 13.27 (20.27, ora României).

Presa locală scrie că „cel puţin patru persoane nu mai au semnale vitale”, iar vehicului ar fi reuşit să fugă de la faţa locului.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Meaghan Gray, a declarat că fugoneta pare că a intrat în mulţime, pe trotuar, în curbă.

Ştirea iniţială:

Camioneta albă a apărut din senin şi a lovit mulţimea. Potrivit primelor informaţii, există victime printre pietonii care se aflau în zona de unei intersecţii din Toronto.

Potrivit poliţiei, între 8 şi 10 pietoni au fost răniţi.

Poliţia a anunţat, pe Twitter, că accidentul a avutloc la ora locală 13:27, dar nu a precizat dacă a fost, propriu-zis, un accident sau un act deliberat, informează presa canadiană, citată de cea franceză.

Această „furgonetă albă” a lovit trecătorii care se aflau în zona intersecţiei la cea oră. Aceasta este o intersecţie aglomerată, între bulevardul Finch şi strada Yong, la nord de centrul oraşului, a mai precizat poliţia. 

Mai multe persoane se zbat între viaţă şi moarte

Presa locală informează că „cel puţin patru persoane nu dau semne vitale”.

Poliţia, la rândul ei, a informat că şoferul camionetei ar fi fugit cu vehiculul său de la locul accidentului, însă forţele de poliţie nu au dat niciun comunicat deocamdată despre acest subiect. De asemenea, poliţiştii le-a recomandat oamenilor să evite sectorul în care s-au produs faptele.