Suspectul în atacul din Toronto, o persoană retrasă şi cu nevoi speciale

Publicat: Marţi, 24 Aprilie 2018 10:22 // Actualizat: Marţi, 24 Aprilie 2018 10:22 // Sursa: romaniatv.net

Suspectul în atacul cu camionetă de luni de la Toronto în care au murit 10 persoane şi alte 15 au fost rănite a participat la un program de liceu pentru elevi cu nevoie speciale, unde mergea deseori pe culoare cu capul plecat şi cu mâinile strânse la piept, potrivit unor foşti colegi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat la 26 de minute după ce ar fi intrat cu o furgonetă albă închiriată într-o mulţime în nordul oraşului Toronto, punând mai multe persoane la pământ.

Într-o înregistrare video făcută de un trecător şi difuzată la CBC TV, se vede un bărbat care îndreaptă un obiect spre un poliţist care strigă la el să se pună la pământ, în timp ce suspectul îi cere să fie ucis: ''Omoară-mă''.

Poliţistul care a refuzat să îl împuşte pe şoferul camionetei a primit aprecieri pentru reţinerea de care a dat dovadă în faţa suspectului, care pretindea că are o armă asupra sa.

O fostă colegă a suspectului, Shereen Chami, a spus că Alek Minassian nu era violent. Ea a precizat că tânărul a făcut parte dintr-un program al Şcolii Thornlea, din suburbiile nordice ale oraşului Toronto, pentru elevi de liceu cu nevoi speciale, participând atât la cursuri obişnuite, cât şi la cursuri separate.

Shereen Chami şi-l aminteşte mergând pe culoare cu mâinile strânse la piept şi cu capul plecat, scoţând în acelaşi timp zgomote ciudate, ca o tânguire.

"Nu era o persoană sociabilă. Din câte îmi amintesc, era absolut inofensiv", a spus ea.

Alţi doi colegi au declarat că au participat alături de Alek Minassian la cursuri pentru elevi cu nevoie speciale. 'Nevoie speciale' este o expresie largă folosită în sistemul de educaţie canadian care înseamnă atât dificultăţi de învăţare şi de comportament, cât şi dizabilităţi fizice.

Poliţia a precizat că Alek Minassian nu avea antecedente penale, iar motivele sale sunt încă necunoscute. Şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a afirmat că acţiunile şoferului "arătau cu siguranţă a fi deliberate".

Citeşte şi: O camionetă a intrat în mulţime, la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi UPDATE GALERIE FOTO şi VIDEO

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alek minassian atac canada atac toronto
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H