O campioană mondială la canotaj, răpusă de boală. Camelia Conţu riscă să paralizeze VIDEO

Cândva aducea medalii de aur în ţară, dar acum se chinuie să supraveţuiască unei boli. O sportivă din Iaşi, campioană mondială la canotaj, se luptă de 14 ani cu o boală care i-a întrerupt prematur cariera sportivă. Camelia Conţu are acum o pensie de handicap care abia depăşeşte 200 de lei, bani care nu-i ajung pentru tratamente.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 07:36
O campioană mondială la canotaj, răpusă de boală. Camelia Conţu riscă să paralizeze VIDEO

Camelia Conţu a fost o sportivă importantă a anilor ’90. Prima medalie a câştigat-o la doar 13 ani. Iar în 1997, în Belgia, a devenit campioană mondială la canotaj. La doar 19 ani, însă, cariera sportivei a fost întreruptă de o boală cruntă: encefalită şi risc de paralizie.

Până acum am tăcut din respect pentru sport, pentru antrenori. Şi acum am ajuns cam la limită cu situaţia materială şi cu sănătate. Nu mai rezist practic cu durerile„, a spus sportiva.

Camelia a avut deja două operaţii la coloană. În fiecare zi, însă, are dureri groaznice pe care le poate suporta doar cu injecţii. „Până în ultima clipă am sperat să fie doar ceva trecător, să mă pot opera. Visul meu a fost să ajung campioană olimpică. Nu mi-am imaginat nicio secundă că o să ajung aşa”, a mai spus Camelia.

După o carieră de excepţie, tânăra primeşte doar o pensie de handicap de 234 de lei şi un mic ajutor de la Clubul Sportiv din Iaşi. Însă, tratamentul lunar costă 3000 de lei, bani pe care nu îi are.

Camelia spune că fără ajutorul mamei sale şi a prietenilor nu ar fi reuşit să supraveţuiască. Când a văzut că boala avansa a căutat ajutor chiar şi în străinătate. „Acolo am găsit înţelegere la Crucea Roşie, pentru că sunt foarte scumpe tratamentele şi consultaţiile. Mi s-a spus de atunci că starea mea se înrăutăţeşte, dar eu nu am vrut să accept. E foarte greu pentru un sportiv de performanţă care a alergat atât de mult”, a adăugat Camelia.

Dacă în urmă cu câţiva ani, Camelia visa să devină campioană olimpică, acum sportiva nu-şi mai doreşte decât să poată merge normal.