O capitală cu 8 milioane de locuitori a intrat sâmbătă în lockdown. Valul 4 devine din ce în ce mai agresiv

Vietnamul i-a plasat sâmbătă în lockdown pe cei opt milioane de locuitori ai capitalei sale, Hanoi, pentru a încerca să limiteze înmulţirea cazurilor de infectare cu coronavirus.

24 iul. 2021, 15:51
O capitală cu 8 milioane de locuitori a intrat sâmbătă în lockdown. Valul 4 devine din ce în ce mai agresiv

Autorităţile din capitală au raportat vineri peste 7.000 de cazuri de infectare pe teritoriul ţării, al treilea record de infectări zilnice depăşit într-o săptămână.

Centrul oraşului Hanoi, de obicei foarte animat, era pustiu şi magazinele erau deja închise în momentul intrării în vigoare a lockdown-ului, chiar dacă pe străzile de la periferie mai puteau fi văzute câteva persoane, transmite Al Jazeera.

După ce reuşise să ţină sub control asalturile epidemiei anul trecut, Vietnamul a înregistrat o explozie a contagiunilor de la sfârşitul lunii aprilie şi circa o treime din cei 100 milioane de locuitori sunt deja în lockdown, acum inclusiv cei din capitală.

Citeşte şi Proteste violente anti-lockdown, în Australia. Manifestanţii s-au bătut cu poliţia la Sydney şi Melbourne, s-au făcut arestări VIDEO

Vietnamul a fost una din puţinele economii mondiale care au consemnat o creştere anul trecut, graţie capacităţii sale de a ţine sub control transmiterea coronavirusului în primele valuri ale pandemiei.

Însă ţara din Asia de Sud-Est a avut o campanie lentă de procurare şi administrare de vaccinuri, până acum fiind injectate doar aproape 4,5 milioane de doze. Vietnamul încearcă de asemenea să dezvolte propriile vaccinuri, iar autorităţile speră în atingerea imunităţii colective la începutul anului viitor.

Citeşte şi Lockdown-ul din Sydney, prelungit la trei săptămâni. Cinci milioane de oameni obligaţi să stea în case, din cauza tulpinii Delta

Săptămâna trecută, un bărbat din Vietnam a fost condamnat vineri la 18 luni de închisoare pentru încălcarea regulilor stricte de carantină anti-COVID-19, pentru răspândirea coronavirusului şi pagube financiare provocate autorităţilor.

Dao Duy Tung, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru „răspândire periculoasă de boli infecţioase”, în cadrul unui proces de o zi desfăşurat la un tribunal din provincia Hai Duong (nord), a anunţat agenţia de presă vietnameză VNA.

Tung a intrat ilegal în Vietnam din Laos pe 22 aprilie şi a încălcat regula de carantină de 14 zile„, a precizat agenţia de ştiri. „După ce a fost anunţat că contactele sale din Laos au fost testate pozitiv pentru coronavirus, Tung nu s-a prezentat la o unitate medicală pentru a fi testat. În schimb, el a călătorit în alte oraşe, a intrat în contact cu mulţi oameni şi a vizitat câteva locuri„, a mai spus agenţia.


loading...