O capsulă Soyuz a aterizat cu succes în Kazahstan VIDEO

Capsula Soyuz a aterizat luni dimineaţă în Kazahstan. Trei astronauţi ai Staţiei Spaţiale Internaţionale s-au întors din spaţiu.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 07:12
O capsulă Soyuz a aterizat cu succes în Kazahstan VIDEO

Americanul Joe Acaba şi ruşii Ghenadi Padalka şi Serghei Revine au revenit pe Terra la bordul unei capsule Soyuz, ajutată în partea finală a coborârii sale de o paraşută albă, potrivit Mediafax.

Cei trei astronauţi au fost consultaţi imediat de medicii sosiţi la locul aterizării.

Cei trei membri ai echipajului au o stare de sănătate bună şi sunt pe cale să se readapteze la gravitaţia terestră„, se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul NASA.

Misiunea celor trei astronauţi a inclus mai multe experimente ştiinţifice, lucrări de întreţinere a staţiei, dar şi „plimbări” în spaţiu numite activităţi extravehiculare.

O americancă (Sunita Williams), un japonez (Aki Hoshide) şi un rus (Iuri Malenchenko) se află în prezent la bordul ISS. Un nou echipaj va ajunge la bordul ISS pe 17 octombrie.

În prezent, după retragerea din circulaţie a navetelor americane, în 2011, NASA depinde exclusiv de capsulele ruseşti Soyuz – care au trei locuri – pentru a-şi trimite astonauţii la bordul ISS şi plăteşte Rusiei suma de 50 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.