O casă magică: Vila lui JK Rowling, în care a scris „Harry Potter”, este de vânzare FOTO

Casa din Edinburgh unde JK Rowling a scris cărţile "Harry Potter" este de vânzare, pentru 2,25 de milioane de lire sterline.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 19:13
O casă magică: Vila lui JK Rowling, în care a scris „Harry Potter”, este de vânzare FOTO

Scriitoarea de 47 de ani s-a mutat din vila cu opt dormitoarea din Merchiston într-o casă din Barnton în 2009, însă scrisese deja cel puţin patru dintre cele şapte cărţi „Harry Potter” în casa construită în secolul al 19-lea, acoperită de iederă.

Clădirea din piatră are grădini atent îngrijite şi mai multe căsuţe auxiliare, precum şi un birou separat. Din păcate pentru fanii ei care ar dori să îi cumpere casa, ea nu a lăsat nimic în urmă. Vila a fost remobilată şi a suferit o transformare a designului pentru a accentua caracteristicile victoriene. A fost decorată cu culori neutre, deşi canapelele roz din living aduc un pic de veselie.

Noul proprietar se va bucura şi de un garaj pentru două maşini, care poate fi accesat prin spatele casei. Casa are şi un sistem de securitate avansat, având în vedere toată atenţia de care a avut parte JK Rowling.

Scriitoarea locuieşte în preznet într-o vilă din secolul al 17-lea, cumpărată cu peste 2 milioane de lire sterline în 2009. Ea trăieşte acolo cu soţul ei şi cu cei trei copii.