O cazarmă din Algeria a fost atacată cu lansatoare de rachete de un grup de bărbaţi înarmaţi

Aproximativ 50 de barbati înarmaţi cu lansatoare de rachete anti-tanc au atacat o cazarmă aflată în nord-estul Algeriei, declanşând o riposta a armatei care a recurs la aviaţie, a anuntat joi un ziar algerian, potrivit caruia doi atacatori au fost omorâti şi şase militari răniţi.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 10:57
O cazarmă din Algeria a fost atacată cu lansatoare de rachete de un grup de bărbaţi înarmaţi

Un atacator a fost ranit, de asemenea, în atac, care a avut loc miercuri seara si care viza o cazarma de la Khenchela (540 km la sud-est de Alger), potrivit cotidianului El-Khabar, care citeaza o sursa din domeniul securitatii.

Atacatorii au folosit lansatoare de racheta de tip RPG de provenienta libiana, a precizat aceeasi sursa, precizând ca printre atacatori figureaza tunisienii si libienii.

Atacul a început prin rapirea a doi civili, inclusiv soferul unui camion care aproviziona cazarma cu produse alimentare.

Camionul a fost încarcat cu arme grele de catre atacatori si folosit pentru a forta intrarea în cazarma, în timp ce un al doilea grup schimba focuri de arma cu militarii din cazarma.

Schimbul de focuri a durat trei ore, timp în care armata a folosit avioane de razboi, elicoptere si artileria, potrivit aceleiasi surse.

O operatiune de cautare a restului grupului armat era în curs, în timp ce atacatorul capturat este interogat de autoritati.