O ceaşcă de ceai folosită de Lady Gaga în Japonia, vândută la licitaţie. Vezi cu cât

O ceaşcă de ceai folosită o singură dată de cântăreaţa americană Lady Gaga a fost adjudecată, duminică, pentru suma de 6 milioane de yeni (aproape 60.000 de euro), la o licitaţie online care a fost organizată în Japonia.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 13:39
O ceaşcă de ceai folosită de Lady Gaga în Japonia, vândută la licitaţie. Vezi cu cât

Ceaşca de ceai şi farfuria aferentă au fost utilizate de vedeta americană în timpul unei conferinţe de presă, la Tokyo, la trei luni după seismul şi tsunami-ul care au devastat nord-estul Japoniei, pe 11 martie 2011.

Lady Gaga le-a spus atunci jurnaliştilor că va scoate la licitaţie acea ceaşcă – ce purta urmele rujului ei şi avea inscripţionat mesajul „Ne rugăm pentru Japonia”, ca şi semnătura artistei.

Banii vor fi folosiţi pentru sprijinirea tinerilor artişti niponi care doresc să studieze în Statele Unite.

Ceaşca a fost scoasă la licitaţie de Yahoo Auctions Japan, pe 30 aprilie, cu preţul de pornire de 1 yen. Aproximativ 1.300 de oferte au fost plasate pe site în intervalul stabilit de organizatori.

Ansamblul, ceaşca şi farfuria, a făcut parte dintr-un lot numeros de obiecte scoase la vânzare cu scopul de a strânge bani pentru persoanele afectate de tragedia care a zguduit Japonia în 2011.

Cu 6 milioane de yeni, ceaşca de ceai a ocupat locul al doilea în topul vânzărilor din cadrul acestei licitaţii, după un pian Kawai folosit de muzicianul Yoshiki din grupul rok nipon X Japan, care s-a vândut cu 11 milioane de yeni (104.368 euro).

Catastrofa care a lovit Japonia în 2011 a făcut 19.000 de victime pe coasta de nord-est a arhipelagului şi a declanşat, la Fukushima, cel mai grav accident nuclear cunoscut de omenire după dezastrul de la Cernobîl în 1986.

Lady Gaga a vizitat de două ori Japonia după această catastrofă şi i-a îndemnat pe toţi turiştii din lume să îi urmeze exemplul, din solidaritate cu poporul japonez.

Vedeta americană va reveni în Japonia săptămâna viitoare, cu ocazia unui concert pe care îl va susţine în secţiunea asiatică a noului ei turneu mondial.

Cântăreaţa Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum „Bad Romance” şi „Poker Face”, dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor, în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o „artistul anului” 2010 şi „cel mai bine vândut artist al anului 2010”.

Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob.

Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.