O celebră companie străină începe să dea românii afară, pe bandă rulantă. Decizie controversată

Multinaționalele dau încă o lovitură puternică angajaților și clienților din România. Cea mai recentă decizie a provocat furie, în contextul în care cetățenii devin din ce în ce mai săraci.

13 ian. 2023, 11:46
O celebră companie străină începe să dea românii afară, pe bandă rulantă. Decizie controversată

Criza se simte puternic inclusiv pentru celebrele companii multinaționale, cu activitate în țara noastră. Anunțul trist privind concedierile a fost făcut la început de 2023 și înseamnă 104.000 de angajați care vor fi disponibilizați.

Britanicii de la Vodafone plănuiesc să dea afară peste 100.000 de angajați, la nivel mondial. Mai precis, este vorba despre 104.000 de oameni, dintre care 9.400 din Marea Britanie.

Bineînțeles, și în România vor exista disponbilizări. Compania este prezentă în 93 de țări și are peste 450 de milioane de clienți. Vodafone România este al doilea operator de telefonie mobilă de pe piața locală după numărul de clienți.

În România, Vodafone are peste 3.000 de angajați.

Cei de la Vodafone au în plan să reducă din cheltuieli, aproximativ 1 miliarde de euro, în contextul în care oamenii nu mai au disponibilitate de a cheltui prea mulți bani pentru produse IT și pentru servicii specifice.

La începutul acestei săptămâni, cei de la Vodafone au vândut operațiunile din Ungaria, către compania locală de IT 4iG și către fondul de stat Corvinus, în schimbul a 1,7 miliarde de euro.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

 

Veste proastă și pentru clienţii Vodafone

 

La finalul anului trecut, cei de la Vodafone au majorat valoarea abonamenelor lunare, însă fără a oferi servicii mai bune.

„Ca urmare a creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor noastre, inclusiv ale unora dintre extra-opțiunile oferite clienților, prețurile abonamentelor vor fi majorate proporțional. Majorările comunicate clienților în această perioadă nu au legătură cu situația actuală de pe piața energiei, situație intervenită ulterior primelor anunțuri de modificare a tarifelor.

Notificarea trimisă clienților cuprinde și informarea legată de aplicarea tarifului de 1 euro doar clienților pentru care se emit facturi tipărite, cu scopul reducerii consumului de hârtie. Pentru evitarea acestui cost, le recomandăm clienților noștri să activeze factura în format electronic în aplicația My Vodafone. Clienții care nu sunt de acord cu modificările menționate au posibilitatea de a denunța unilateral contractul, în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri”, au declarat cei de la Vodafone, vizavi de controversata decizie.