Șoferiță româncă de Uber dezamăgită de Marea Britanie: „În Londra câștig între 300-600 lire pe săptămână, însă rămân cu mai nimic!”

O româncă care face Uber în Marea Britanie spune că este dezamăgită de situația din Londra. Femeia rămâne cu mai nimic din banii pe care îi face prin aplicația de ride sharing.

14 nov. 2022, 22:39
Șoferiță româncă de Uber dezamăgită de Marea Britanie: „În Londra câștig între 300-600 lire pe săptămână, însă rămân cu mai nimic!”

O soferiță româncă stabilită în Marea Britanie care face curse de ride sharing prin intermediul aplicației Uber declară că nu este mulțumită de condițiile pe care le are în Londra.

Uber are 40.000 de șoferi și peste 3,5 milioane de utilizatori, reprezentând unu dintre cele mai populare servicii de taxi din Londra, dar nu toți șoferii care folosesc aplicația companiei americane în Marea Britanie sunt mulțumiți.

Elena este o româncă visătoare care dorea să aibă o carieră de succes și să lucreze într-un birou, dar lucrurile au luat altă întorsătură, fiind dezamăgită într-un final de Londra. În fiecare zi se trezește la 4.30 dimineața și la 5.30 începe cursele prin aplicația Uber.

„Este prea periculoasă ca o femeie să conducă noaptea. Şase din şapte, sau câteodată şapte din şapte, dimineţi pe săptămână, ziua mea începe astfel”, spune aceasta.

Citește și: Lovitură grea pentru Uber şi Bolt. Consiliul Concurenţei spulberă tariful dinamic

Elena se ocupa în România de contractele clienților pentru compania de electricitate Enel și mărturisește că a avut o viață mai bună în țară.

„Adevărul este că am avut o viaţă mult mai bună în România”, a adăugat femeia.

În Londra câștigă între 300 și 600 de lire sterline săptămânal, înainte de impozitare, pe când în Româmia salariul mediu lunar era de 600 de lire sterline. În ciuda acestui lucru, cheltuielile reprezentate de chirie, mașină, combustibil, mâncare și telefonie mobilă au făcut Londra să fie o dezamăgire, fiind mult mai mari decât la noi.

„Dacă ne pierdem locul de muncă (n. red. – ea şi iubitul ei), nu vom putea plăti pentru maşinile şi telefoanele noastre”, mai spune Elena.

Londonezii sunt obișnuiți cu stresul și epuizarea pe care le suportă pentru a face bani, însă soferița româncă spune că Londra este „un oraş al sclavilor. Se fac bani atât cât să supravieţuieşti. Şi nu mai mult”. 

Citește și: Cât câştigă un şofer la Uber lunar. Ce trebuie să faci ca să devii șofer la Uber

„Dimineţile sunt întotdeauna la fel. Aproximativ 30% din cetăţeni sunt foarte supăraţi. Ne învinovăţesc pentru trafic. Pentru vreme. Ne tratează cum nu ar trata niciodată un şofer de taxi obişnuit. Unii dintre ei se comportă ca şi cum ar fi stăpânii noştrii. Îţi voi spune un lucru care îmi place: beţivii liniştiţi. Ei cântă, râd. Chiar şi cei care sunt supăraţi se liniştesc când vine dimineaţa. Lumina zilei îi calmează pe toţi”.

De-a lungul anilor femeia s-a lovit de mai multe situații neplăcute din cauza faptului că este româncă, clienții devenind violenți. Seara îi mai rămân câteva ore libere pe care le petrece alături de iubitul ei, tot șofer la Uber și spune că ceea ce trăiesc în Londra „nu este viață”.