O chinezoaică din Suzhou a fost reţinută de poliţie pentru că a purtat kimono japonez în loc de hanful chinezesc VIDEO

În Suzhou, un oraş în Estul Republicii Populare Chineze în apropiere de Shanghai, o chinezoaică a declarat că a fost reţinută de poliţie ore în şir şi acuzată că „a provocat necazuri” doar pentru că a purtat un kimono japonez şi a făcut fotografii pe o stradă a oraşului.

17 aug. 2022, 10:19
O chinezoaică din Suzhou a fost reţinută de poliţie pentru că a purtat kimono japonez în loc de hanful chinezesc VIDEO

Femeia purta kimonoul şi o perucă în timp ce interpreta un personaj popular din seria manga Summer Time Rendering. Ea făcea fotografii în Suzhou când ea şi fotograful ei au fost abordaţi de un ofiţer de poliţie după cum arată videoclipul filmat şi distribuit pe reţelele de socializare.

În videoclip, femeia explică că făcea o şedinţă foto, dar un ofiţer îi spune: „Dacă ai veni aici îmbrăcată în Hanfu, nu aş spune asta. Dar purtaţi un kimono, ca o chinezoaică. Eşti chinezoaică!”.

Hanfu este un termen pentru rochia tradiţională chineză din dinastia Han. Femeia a întrebat de ce ofiţerul de poliţie a ţipat la ea şi i s-a spus că este suspectată că „provoacă certuri şi necazuri”, transmite The Guardian.

Videoclipul s-a întrerupt la scurt timp după ce ea a fost reţinută de ofiţeri.

Chinezoaica a spus că a fost dusă la secţie şi interogată timp de aproximativ cinci ore, până la ora 1 dimineaţa, şi că telefonul i-a fost percheziţionat şi chimonoul i-a fost confiscat. Ea adaugă că a fost „reeducată” şi i-a spus să nu discute despre acest incident online.

Citeşte şi: Vladimir Putin apelează la tacticile lui Stalin. Ce decret a semnat preşedintele Rusiei