O cioară mânioasă atacă persoanele cu părul lung pe stradă: „Dacă te întorci cu fața la ea, zboară”

O cioară furioasă atacă localnicii de pe o stradă din Londra. Oamenii speriați se tem să mai iasă din casă din cauza acestei păsări.

05 iun. 2023, 15:04
O cioară mânioasă atacă persoanele cu părul lung pe stradă: „Dacă te întorci cu fața la ea, zboară”
Localnici îngroziți de o cioară

O cioară face prăpăd pe o stradă din Londra. Mai multe persoane au fost atacate din senin de pasăre. Un locuitor din zona în care au loc atacurile a început să iasă din casă cu umbrela, de teama că va fi ținta păsării.

Experții în fauna sălbatică spun că pasărea doar își protejează cuibul și puii, și nu are un alt motiv, așa cum se întâmplă în filmul „Păsările” al lui Hitchcock, potrivit Daily Star.

Citește și: Femeie din Cluj, îngrozită de o cioară. Se teme să mai iasă din casă, după ce pasărea a atacat-o: „Mi-a dat cu ciocul”

„Atacă și de 20 de ori pe zi”, a declarat managerul unui magazin din zonă.

„O doamnă a fost atacată dimineața în drum spre serviciu și apoi a fost atacată din nou când se întorcea acasă. A intrat în magazin, era foarte speriată. Una dintre ele sângera. Le atacă din spate, dar dacă te întorci cu fața la ea, cioara zboară”, a spus un alt localnic.

Potrivit comercianților, cioara atacă numai persoanele care au părul lung.

„Grupul nostru de WhatsApp din cartier a explodat. Este foarte ciudat. Fiica mea a fost atacată de două ori. Vecina mea a fost zgâriată pe obraz. Am sunat la Camden Council, dar au spus că nu pot face nimic, deoarece ciorile nu sunt dăunătoare”, a declarat un alt localnic.

Citește și: Nicuşor Dan anunţă cum rezolvă problema ciorilor din Parcul Cişmigiu. Soluţiile sale, mai scumpe decât cele propuse de fostul şef al Gărzii de Mediu

Experții spun că această cioară nu face decât să își protejeze puii și că în următoarele săptămâni, când aceștia vor părăsi cuibul, pasărea se va liniști și nu va mai ataca localnicii.

„Pare a fi o cioară pradătoare. Este o pasăre destul de mare. Îmi pot imagina că este destul de înfricoșătoare. Este posibil ca această cioară să cuibărească de-a lungul acelei porțiuni de drum și este posibil să aibă pui în cuib. Acesta este singurul lucru la care mă gândesc că ar putea face o cioară să acționeze agresiv față de oameni.

Corbii, ca toate păsările, sunt speriați de oameni, așa că își apără puii mai degrabă decât să atace oamenii. Știm că ciorile sunt foarte inteligente, deși nu suficient de inteligente în acest caz pentru a-și da seama că acești oameni nu îi atacă puii”, a explicat Tom Stewart de la British Trust for Ornithology.