O cisternă cu 30.000 litri de motorină a căzut de pe un pod. Se intervine pentru limitarea scurgerilor în râul Chendu

Şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat că motorina aflată în cisterna care s-a răsturnat vineri seară pe raza localităţii Chendu a început să se scurgă în pârâu, iar în prezent se intervine pentru limitarea poluării.

RomaniaTV.net
23 mart. 2018, 20:11
O cisternă cu 30.000 litri de motorină a căzut de pe un pod. Se intervine pentru limitarea scurgerilor în râul Chendu

„Din informaţiile pe care le avem, din cisterna răsturnată se scurge motorină în pârâul Chendu, afluent al râului Târnava Mică. Apele Române şi Garda de Mediu sunt la faţa locului pentru a acţiona cu substanţe absorbante. (…) Cred că situaţia nu este gravă şi că, în urma intervenţiei, motorina nu va ajunge din pârâul Chendu în Târnava”, a precizat Dănuţ Ştefănescu pentru Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, mr. Cristian Virag, o cisternă încărcată cu aproximativ 30.000 de litri de motorină a ieşit de pe carosabil şi a căzut de pe un pod pe raza localităţii Chendu.

Şoferul, care a fost scos din cabină de către localnici înainte de sosirea echipajelor de intervenţie, a fost preluat de o ambulanţă.