O cisternă cu benzină s-a răsturnat în Vaslui. Intervenţia pompierilor a durat peste 17 ore

Forţe impresionante au participat, joi, la o intervenţie coordonată de prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, după ce o cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe DE 581 spre municipiul Huşi, în dreptul comunei Creţeşti.

27 nov. 2014, 19:44
O cisternă cu benzină s-a răsturnat în Vaslui. Intervenţia pompierilor a durat peste 17 ore

Au fost salvate 20 de tone de combustibil, cisterna şi capul tractor. Cele şapte tone de reziduri combustibile scurse din cisternă au fost dirijate printr-una din rigolele drumului şi printr-un canal fără apă şi apoi distruse printr-o ardere controlată„, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, potrivit Agerpres.

Intervenţia a durat aproximativ 17 ore, la ea participând ISU Vaslui cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă SMURD şi 40 de cadre militare, UM Huşi cu 3 autovevicule militare şi 10 cadre, personal de specialitate din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Vaslui, Agenţiei de Protecţie a Mediului Vaslui, Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui şi o automacara aparţinând unui operator economic de pe teritoriul judeţului Vaslui.

Pe tot parcursul intervenţiei traficul în zonă a fost afectat, circulaţia fiind deviată pe un tronson de drum secundar.

O autocisternă înmatriculată în Republica Moldova, care circula pe DE 581, în afara localităţii Creţeşti, către Huşi, într-o curbă la dreapta, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului nu au rezultat victime, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţean Vaslui, Mihaela Ştraub.

Citeşte şi: ACCIDENT CUMPLIT în Vrancea: Un MORT şi doi răniţi VIDEO